Güncelleme Tarihi:
İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, açılış toplantısında, proje kapsamında öğrencilerin ilgili derslerde çağdaş bir yazarın eserini okuduğunu belirterek, daha sonra öğrenciye ödül olarak okuduğu kitabın yazarıyla buluşma fırsatı verildiğini söyledi.
Bu şekilde öğrencilerin okuduğu kitap hakkındaki eleştirilerini birebir yazara iletme imkanı bulduğunu dile getiren Yıldız, "Bu, onlar için hem özgüven hem de düşünce üretme ve düşündüğünü ifade etme anlamında kıymet biçilemez bir fırsat oluyor" dedi.
Yıldız, projeyle Türkiye'de ilk kez bir ilde Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bütün ilçe ve okullarda yazarlarla okuma seferberliği gerçekleştirildiğini aktararak, şöyle devam etti:
"Projeyle, 4 yılda 200'e yakın yazarla yaklaşık 300 bin öğrencimizi biraraya getirdik. Bununla da yetinmeyip dünyanın farklı ülkelerinden yazarları da projemize dahil ettik. 2013'e kadar ülkemizde farklı etkinlikler için gelen yazarları okullarımıza davet etmeye karar verdik. Daha sonra İTEF işbirliğiyle projemizi sistemli bir şekilde hayata geçirdik. İşbirliğimizle gelecek yıllarda da yine onlarca yazarı okullarımızda, sınıflarımızda ağırlamaya devam edeceğiz."
Projeyle 8 yabancı yazar 5 bin çocukla buluşacak
"Yabancı Yazarlar Okullarda" etkinliği kapsamında bu yıl 8 ülkeden 8 çocuk kitabı yazarı 20 devlet okulunda öğrencilerle biraraya gelecek.
Program çerçevesinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 5 bin öğrenci, farklı ülkelerden festivale katılan yazarların okuma, söyleşi ve yaratıcı yazarlık atölye çalışmaları gibi etkinliklerinden faydalanabilecek.
İsveçli yazar Asa Lind, Alman Yazar Jürgen Banscherus, Lübnanlı yazar Fatima Sharafeddine, Hollandalı yazar Maritgen Matter'ın da aralarında bulunduğu 8 yazar, proje kapsamında Şişli, Beykoz, Bahçelievler, Beylikdüzü, Ümraniye, Bakırköy, Zeytinburnu, Bağcılar'da 20 devlet okulunu ziyaret edecek.