Sikaye Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Sikaye Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Sikaye Ne Demek, Ne Anlama Gelir Sikaye Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 10:06

Konuşma ve yazı dilini kelimeler oluşturur. Her canlının, cansızın, nesnenin bir kelime karşılığı vardır. Bu kelimeler yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Ancak zamanla bazı sözcükler değişim gösterse de bazıları halen ilk gün ki halinde kullanılır. Sikaye de değişmeyen sözcüklerdendir. Sikaye ne demek? Ne anlama gelir? Sikaye kelimesinin TDK sözlük anlamı ne demektir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Dilimizde kullanılan sözcüklerin hepsi Türkçe kökenli değildir. Kullandığımız kelimelerin bir kısmı yabancı kökene sahiptir. Bu yabancı kökenler arasında Arapça da yer alır. Sikaye kelimesi de Arapça kökenli bir sözcüktür. 

 Sikaye Ne Demek? Ne Anlama Gelir? 

 Sikaye, bir kısım insan tarafından bilinse de genç nesil tarafından pek sık kullanılmamaktadır. Sikaye yerine aynı zamanda kelimenin açıklamalarından bir tanesi olan su kabı kullanılmaktadır. Sikaye sözcüğün tam olarak kelime anlamına gelecek olursak canlıların su ihtiyacını giderebilmesi için yapılmış ve vakfedilmiş olan çeşme, havuz, kuyu vb. yerler demektir. 

 Sikaye kelimesine Din Kültüründe de rastlamaktayız. Burada yer alan açıklaması ise Kabe'yi ziyarete gelenlerin su ihtiyacını gidermek şeklindedir. En kısa açıklaması olan diğer bir anlamı da su kabı demektir. Ayrıca sulamak ve sulama yeri olarak da bu kelime kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Sikaye Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Sikaye kelimesinin Türk Dil Kurumu kaynaklarında yer alan açıklaması insan ve hayvanların su ihtiyacını gidermesi için vakfedilen su kaynağı demektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!