Sıcaktaki tören bayılttı

Güncelleme Tarihi:

Sıcaktaki tören bayılttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 13:59

Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Adana'da da coşkuluyla kutlanırken, 26 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle törene katılan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Adana’daki törenler saat 08.00'de Vali İlhan Atış, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Aytaç Durak'ın Atatürk Anıtına çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Anıttaki tören ardından bayram töreninin yapılacağı 5 Ocak Stadyumu'na geçildi. Vali, Kolordu Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın halkın ve törene katılan çocukların bayramını kutlamasından sonra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Gülsar, TBMM'nin çok zor koşullarda kurulduğunu, genç nesillerin Atatürk'ün emanetine sonuna kadar sahip çıkacağını söyledi. Öğrencilerin şiir okuması ardından törenlere katılan öğrenciler ve izci gurupları tarafından geçit töreni yapıldı. Gazi Murat Caner ile karısı Fatoş Caner de saha kenarında geçit törenini heyecanla izledi. 26 derece sıcaklıkta, güneş altında bekleyen öğrencilerden bazıları fenalaştı. Sıcaktan fenalaşan öğrencilere stadyumda hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulanslarındaki sağlık görevlileri müdahale etti.
Adana'daki çeşitli okulların öğrencilerinden oluşan karma gösteri grubunun gösteriler sunduğu tören, törene katılanlarla izleyenlerin ve protokol üyelerinin 10’uncu Yıl Marşı’nı birlikte seslendirmeleri ile son buldu.

Haberin Devamı

BAYRAMI HASTANEDE KARŞILADILAR

Tedavileri nedeniyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılamayan çocuklar için Adana Çukurova Devlet Hastanesi'nde kutlama yapıldı. Çocuk Cerrahi Servisi'nde yatan çocuklar için organize edilen kutlamada servisin odaları Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Hastane Başhekim Yardımcısı Süha Bingöl, çocukların bayramını kutlayıp hediye dağıttı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, hastanede karşılamak zorunda kaldığını söyleyen ilköğretim okulu öğrencisi 8 yaşındaki Fatma Cennet Akalın, yapılan kutlama ile neşelerinin yerine geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!