Sesteş nedir? Ne anlama gelir? Sesteş kelimeler ve sözcükler nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Sesteş nedir Ne anlama gelir Sesteş kelimeler ve sözcükler nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 21:48

Sesteş, sıklıkla merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan Sesteş nedir öğrenebilir ve buna göre de gerektiğinde rahatça kullanabilirsiniz. Sesteş nedir? Ne anlama gelir? Sesteş kelimeler ve sözcükler nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

 Sesteş, eş sesi anlamına gelen bir kelimedir. Söylenişleri aynı fakat anlamları farklı olan kelimelere sesteş kelimeler denir. 

 Sesteş Nedir? 

 Sesteş, özellikle dil bilgisi konularının içerisinde önemli bir yere sahiptir. Sesteş kelimelerin ne olduğunu ve ne demek olduğunu öğrenerek dil bilgisi hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olur. Sesteş kelimeler yazılışları aynı fakat anlamları farklı olan kelimelerdir. Sesteş sözcükler şiirlerde cins sanatı ile oluşturulan bir konudur. 

 Sesteş kelimeler aynı zamanda eş sesli kelimeler olarak da kabul edilir. Yazılışları aynı olan bu kelimelerin farklı anlamlara geldikleri ve farklı anlamlarda kullanıldıkları bilinmektedir. Aynı fonetik bir söz dizimine sahip fakat kelimelerin farklı anlamda olması durumudur. Bu kelimelerin her anlamı gerçek ya da temel olmalıdır. Kelimelerden eğer biri mecaz olursa bu durumda kelimelerin sesteş olmaları mümkün olmaz. Sesteş ve eş sesli aynı anlama gelen kelimelerdir. Aynı yazılıp farklı anlamlara gelen kelimeler olmalarından dolayı edebiyatta sıkça kullanılan bir durumdur. Özellikle şiirlerde cinas sanatı yapılır ve bunun için de sesteş kelimeler kullanılır. 

Haberin Devamı

 Ne Anlama Gelir? 

 Sesteş kelimelerin ne anlama geldiği ve hangi özelliklere sahip olduğu merak edilmektedir. Sesteş kelimeler aynı zamanda eş sesli kelimelerdir. Yazılışları aynı fakat anlamları farklı olan kelimeler dilimizde eş sesli yani sesteş kelimeler olarak kabul edilir. 

 Kelimelerin gerçek anlamlarında kullanılıyor olması sesteş olmaları için oldukça önemlidir. Eğer bu anlamlar mecaz anlam olursa bu kelimelerin sesteş ya da eş sesli olması mümkün değildir. Ses bakımından birbiri ile aynı olan kelimelerdir. Yazılışları kelime olarak aynıdır fakat gerçek iki anlamı mevcuttur. Bu kelimelerin ayrı ayrı iki gerçek anlamı olur ve iki anlamın da birbiri ile herhangi bir bağı bulunmaz. 

 Sesteş Kelimeler ve Sözcükler Nelerdir?

  Sesteş kelimeler ve anlamları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yazılışı aynı olan fakat gerçek iki anlamı bulunan kelimeler aynı zamanda eş sesi olarak da kabul edilir. Dilimizi daha doğru ve anlaşılır konuşmak için mutlaka kelimeler hakkında ve anlamları ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Bu sayede daha doğru bir şekilde kelimeleri cümle içinde kullanmak ve söylenenleri anlamak mümkündür. Bu da kelimelerin anlamlarını bilmekle ilgilidir. Sesteş kelimeler ve anlamları şu şekildedir: 

Haberin Devamı

Çay (bitki olan çay) , Çay (akarsu) 

Yol (ulaşım için kullanılan) , Yol (yöntem) 

Yüz (sayı olan) , Yüz (organ) 

El (organ) , El (yabancı)

 Koy (bir yerden bir yere alıp koymak) , Koy (küçük körfez) 

Kar (yağan kar) , Kar (kazanç) 

Kuru (ıslak olmayan) , Kuru (yavan) 

Hala (şimdiye kadar olan) , Hala (babanın kız kardeşi) 

Gül (gülümsemek) , Gül (bitki, çiçek) 

Kır (kırsal bölge) , Kır (beyaz) 

Yazma (baş örtüsü) , Yazma (yaz kelimesinin olumsuzu) 

Yaz (mevsim) , Yaz (yazı yazmak) 

Ben (kişi) , Ben (siyah nokta) 

Yüz (sayı) , Yüz (organ)

 Yan (yanmak) , Yan (taraf)

 Adet (tane) , Adet (gelenek, görenek)

 Aşık (eklem kemiği) , Aşık (tutkun, seven)

 Hal (pazar) , Hal (durum)

 Yar (uçurum) , Yar (sevgili)

Haberin Devamı

 Aç (açmak) , Aç (yemek yemesi gerekmek)

 Al (kırmızı) , Al (eylem)

 Atlet (iç çamaşır) , Atlet (atletizm ile uğraşan)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!