Senegal Bayrağı Anlamı Nedir? Bayrakta Hangi Renkler Bulunur? Renklerinin Anlamları

Güncelleme Tarihi:

Senegal Bayrağı Anlamı Nedir Bayrakta Hangi Renkler Bulunur Renklerinin Anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 17:56

Senegal bayrağının anlamı, sıklıkla araştırılan bayraklardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan bayraklar arasındadır. Bu bakımdan Senegal bayrağının anlamını öğrenebilir ve renkleri hakkında da bilgili olabilirsiniz. Sizin için Senegal bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Senegal bayrağı 20 Ağustos 1960 senesinde kullanılmaya başlanmıştır. Bayrakta yeşil, sarı ve kırmızı renkler bulunur.

Senegal Bayrağı Anlamı Nedir?

Senegal bayrağının ne anlama geldiği merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Senegal bayrağı dikey olarak üç şerit halinde yeşil, sarı ve kırmızı renklerden oluşmaktadır. Aynı zamanda ortadaki sarı rengin ortasında da yeşil bir yıldız vardır. Resmi olarak bu bayrak Senegal tarafından 20 Ağustos 1960 yılından beri kullanılmaktadır.

Bayrakta kullanılmış olan yeşil renk ile iyi bir gelecek ve ülkedeki üç din temsil edilmiştir. Bu dinler İslamiyet, Hristiyanlık ve Animizm dinleridir. Sarı renk ile ülke halkının çalışması ile doğan zenginlik temsil edilir. Bayrağın dalgalanan kısmındaki kırmızı renk ile bağımsızlık ve özgürlük için dökülen kanlar temsil edilmiştir. Bayrağın ortasında sarı rengin üzerinde yer alan yeşil renk beş köşeli yıldız ise özgürlüğün simgesi olarak bayrakta yer almaktadır.

Bayrakta Hangi Renkler Bulunur?

Senegal bayrağında soldan sağa doğru yeşil, sarı ve kırmızı renkler kullanılmıştır. Aynı zamanda bayrağın tam ortasında sarı rengin üzerinde yeşil renk bir beş köşeli yıldız yer almaktadır.

Renklerinin Anlamları

Senegal bayrağındaki yeşil renk ile halkın beraber çalışarak zenginlik elde etmesi temsil edilmektedir. Ayrıca yeşil renk ülkedeki İslamiyet, Animizm ve Hristiyanlık dinlerini temsil eder. Kırmızı renk ülke uğruna halk tarafından dökülmüş olan kanlar temsil edilir. Bayrağın ortasında yer alan yeşil beş köşeli yıldız ise özgürlüğün simgesi olarak kullanılmıştır.

BAKMADAN GEÇME!