Şehit pilotun adı mezun olduğu okula verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit pilotun adı mezun olduğu okula verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 15:32

Geçtiğimiz aylarda Osmaniye'de F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un ismi, mezun olduğu okula verildi.

Haberin Devamı

Aksaray Valisi Selami Altınok, şehidin adının verildiği Aksaray Fen Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin şehitlik söz konusu olduğunda, canını ortaya koyduğunu söyledi. Türk milletinin vefakar olduğunu belirten Altınok, "Türk milleti, kendileri için canını veren insanlarımızı hiç unutmuyor. Mutlaka onu yüreğine koyarak, okullarda ya da cadde isimlerinde yaşatıyor" dedi.

Altınok, şehitleri asla unutmayacaklarını söyledi ve şöyle devam etti:
"Bunu devlet olarak göstermek lazım. Devlet olmanın da gereği budur. Bu duygu fazlasıyla Aksaray'da yaşıyor. Aksaray, kadim bir kültürden gelen Selçuklu ve Osmanlı'nın ruhunu içerisinde yaşıyor. Şehit Hamza Gümüşsoy'un adını Fen Lisesine verme onur ve gururunu yaşadım. Belki de mesleki hayatımda attığım imzaların en güzeliydi. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Nevzat Palta da canı verenin de alanın da Allah olduğunu dile getirerek, "Tabii ki şehitler ölmez. Bizler inançlı insanlarız. Kur'an-ı Kerim'de 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz' ayeti kerimesi geçiyor. Cenab-ı Allah böyle diyor. Şehidimizin ailesine metanet diliyorum" dedi.
Şehidin babası Yunus Gümüşsoy ise kendisine böyle bir onur verilmesinden gurur duyduğunu belirterek, şehit oğlu için şiir okudu. Aksaray Müftüsü Bekir Gülce'nin dua okumasının ardından, okula "Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi" tabelası asıldı.

Osmaniye civarında Amanos Dağları bölgesinde 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait F-16/C uçağının 13 Mayıs'ta düşmesi sonucu, Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy şehit olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!