Şehit öğretmenler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit öğretmenler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 10:16

KAHRAMANMARAŞ’ın Ekinözü İlçesi’ne bağlı Altınyaprak Köyü’nde 12 yıl önce teröristlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapılmaması yönündeki tehditlerine boyun eğmeyince şehit edilen öğretmenler Aydın Yılmaz, Nurettin Aslan ve Hacı Ömer Serin törenle anıldı.

Haberin Devamı

Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen anma törenine Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hülya Kaya, Ekinözü Kaymakamı Mehmet Parlak, Nurhak Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ekinözü İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yusuf Ziya Kahraman, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dualarla başlayan anma programında konuşan Ekinözü Kaymakamı Parlak, “Kuşkusuz Türkiye tarihsel açıdan çok daha büyük badireleri atlatmış bir büyük devlet olarak 3-5 çapulcuya gereken dersi verme kudretine fazlasıyla sahiptir. Tehditlerin üstesinden gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, bu ciddi ve ağır sorumlulukların hakkını verebilecek öğretmenlerimizin donanımına güvenimiz tamdır. Buradan tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum”

Lojmanda şehit edildiler
ALTINYAPRAK Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenler Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz, 1996’da PKK’lı teröristler tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapmamaları için tehdit edildi. Teröristlerin tehditlerine boyun eğmeyen Aslan, Serin ve Yılmaz kaldıkları lojmanda elleri arkalarından bağlandıktan sonra teröristlerce kurşuna dizilerek şehit edildi. Öğretmenlerin cansız bedenleri 23 Nisan sabahı lojmanda bulundu. Olaydan sonra bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonda 3 öğretmeni şehit eden PKK üyesi ‘Gabar’ kod adlı Veysi Demirtaş, ‘Kawa’ kod adlı Halil Dursun ve ‘Arteş’ kod adlı Çiçek Bironu’yu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirdi.
dedi.

Haberin Devamı

Ekinözü Müftüsü Üzeyir Yavaş’ın dua okumasının ardından 3 öğretmen için okul bahçesine 3 fidan dikildi. Daha sonra törene katılanlar, öğretmenlerin şehit olduğu okula giderek incelemelerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!