SBS birincileri: Dersi derste dinledik

Güncelleme Tarihi:

SBS birincileri: Dersi derste dinledik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 10:22

2013 SBS birincileri, sınavda Türkçe’de zorlandıklarını söylediler. Aralarında düzenli ders çalışan da var, sosyal etkinliklere zaman ayırarak dersi derste dinlediğini söyleyen de var. Hepsinin altını çizdiği nokta ise, “Dersi derste dinlemek.”

Haberin Devamı

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenebilecek. Bu sene SBS’de 16 öğrenci 500’er tam puan alarak birinciliği paylaştı. SBS’ye 1 milyon 112 bin 604 öğrenci girerken, 201 puan ve üzeri puan alarak tercih yapabilecek öğrenci sayısı 1 milyon 49 bin 293 olarak belirlendi. Sınavda çıkan tüm soruları 110 öğrenci doğru yaptı. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı 500 olan öğrenci sayısı 16 oldu. Tercihler 15-21 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Adayların tercihlerini yaparkan Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak kılavuza göre yapmaları gerekiyor.
SBS’de İstanbul’dan birinci olan adaylar, sınava hazırlık süreçlerini ve neler yaşadığını anlattı. Aralarında düzenli ders çalışan da var, sosyal hayattan taviz vermeyen de var.

Haberin Devamı

Dersi derste dinledim
Bora Demiral (Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu):
Robert Koleji ve ya Galatasaray Lisesi’ni tercih edeceğim. Uçak Mühendisi olmak istiyorum. Hazırlanırken dersi derste dinledim. Beşiktaş Basketbol Okulu’nda lisanslı oyuncuyum. Hergün okuldan sonra spora gidip antreman yapıyordum. Zor oluyordu ama stres atıyordum. Günde 200-250 soru çözüyordum. Sınavda kontrol ederken son dakikalarda 2 soru şıkkını değiştirdim. Okulda cevap seçeneklerini kontrol edince İngilizce’nin de hepsinin doğru olduğunu ve birinci olacağımı anladım.

/images/100/0x0/55eb0fdbf018fbb8f8a88f87
Çok soru çözmedim
Çağlan Turgut (Oğuz Kaan Koleji):
Amerika’da iyi bir üniversite okuyup ülkeme geri dönmek istiyorum. Bu amaçla Robert Koleji’ni tercih edeceğim. Yazılım veya Bilgisayar Mühendisliği bölümünde ilerlemek amacındayım. Sınava hazırlanırken çok soru çözmedim ama ilk günden bu yana sistemli çalıştım. Dersi derste dinledim, öğretmenlerime soru sordum. Sosyal yaşamdan çok fedakarlık etmedim, hatta son gün 3 saat bilgisayar oyunu oynadım. Hergün ihtiyacım olan 100 soruyu çözdüm. Yaklaşınca son 2 hafta günde 400 soruya çıktı. Türkçe’de parağraf sorularını zor buldum ve kendimi zorladım.

Haberin Devamı

Paragraf soruları zordu
Gökhan Yavuz Bayram (Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu):
Sınav döneminde verimli çalıştım. Günde 150 soru çözdüm. Robert Kolej’i tercih edeceğim. Gelecekte cerrah olmak istiyorum. Sorularda Türkçe parağraf soruları zordu. Yorum yapmada sorun yaşadım. İlk duyduğumda 15’incisin dediler, çok sinirlendim ama öğretmenim aradı ve 16 kişiden birisin deyince durumu anladım, çok sevindim.

/images/100/0x0/55eb0fdbf018fbb8f8a88f89
İşin sırrı öz ve düzenli çalışmak
İrem Tellioğlu (Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu):
Herkes bu sınavı at yarışına benzetiyor ama bence biz öğrenci olmanın gereğini yaptık. İşin sırrı; çok değil, öz ve düzenli çalışmak. Süre sınırlaması yok, düzenli çalıştım. Sürekli çalışmamalı, arada molalar vermeliyiz. Çeşitli aktiviteler yapmalıyız. Yoksa hiç çalışmak istemeyebiliriz. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim. Boğaziçi Üniversitesi’nde de Endüstri Mühendisliği okumak istiyorum.

Haberin Devamı

Son hafta tencere tava çaldım
Ayşe Esin Gezer (Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu):
Robert Kolej ya da Galatasaray Lisesi’ni tercih edeceğim. Sınava hazırlanırken her gün düzenli soru çözmedim. Anlamadığım yerleri ezberledim. Voleybol oynuyordum, bu süreçte bıraktım. Sınavda Türkçe’de zorlandım. Yanlış yapabilirdim, birinci olmayı beklemiyordum. Hazırlık sürecinde son bir hafta abimle tencere tava çaldık, Gezi olayları nedeniyle. Ama eylemlere gidemedim. Üniveristede Güzel Sanatlar okumak, kendi çizimlerimi yapacağım elbise markası yaratmak istiyorum.

Türkçe’de zorlandım
Arda Tibet Kaya (Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu):
Bu sonucu beklemiyordum. Dersi derste dinlemeye çalışarak, denemelerde yanlış çözdüğüm soruların tekrar üzerinden geçtim ve günde 75-100 soru çözdüm. Sınavda Türkçe’de zorlandım. Robert Kolej’i tercih edeceğim. Matematikçi ya da uçak mühendisi olmak istiyorum. Üniversitede hedefim ODTÜ ya da Sabancı Üniversitesi olacak. Boş zamanlarımda spora zaman ayırdım, müzik aletleri çaldım.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb0fdbf018fbb8f8a88f8b
Sosyal faaliyetlere de katılmak gerekiyor
Büşra Erol (Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu):
Birinci olmayı çok istiyordum. Kendime bu kadar güvenmiyordum. İyi bir öğrenciydim ama sınavda her şey değişebilir diye düşündüm. Harika bir başarıydı. Sınava hazırlanırken, öğrendiklerimi tekrar etmek ve planlı bir şekilde çalışmak beni bu noktaya taşıdı. Motivasyonumu yükseltmek için de kitap okumaya, müzik dinlemeye vakit ayırdım.

Her gün iki saat çalıştım
Tarık Berdan Köroğlu (Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Öğrencisi):
Sınavdan çıktıktan sonra yanlış yaptığımı düşündüğüm 5-6 soru vardı. Cevap anahtarını kontrol edince hepsini doğru yaptığımı gördüm. Sonra da optik formda kaydırma yapabileceğimi düşündüm. Resmi sonuçlar açıklanınca, birinci olduğumu öğrendim çok mutlu oldum. Günde iki saat ders çalışarak sınava hazırlandım. Bahçeşehir Fen Teknoloji ile Robert Kolej arasında kararsızım. Üniversiteyi yurtdışında okumak, Genetik Mühendisi olmak istiyorum.

Haberin Devamı

Devlet okulundan çıkan tek birinci
Lara Özden (Söke Vakıfbank İlköğretim Okulu):
Sınav sonucu beni şaşırtmadı. Çok iyi hazırlandım. Devlet okulunda okuyup birinci olmak çok ayrı bir mutluluk. Başarımı, çok çalışmama, aileme ve öğretmenlerime borçluyum. Fen lisesinde okumak istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!