SAÜ, eğitimde interaktif döneme geçiyor

Güncelleme Tarihi:

SAÜ, eğitimde interaktif döneme geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 11:16

Bünyesinde 13 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul ve 15 araştırma merkezi bulunan, dünya çapındaki birçok kurumla akredite Sakarya Üniversitesi (SAÜ), sınıfta ders dinleme dönemini bitirerek, interaktif öğrenme sürecine geçecek.

Haberin Devamı

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mufazzer Elmas, iş dünyasının gereksinimleri ve hızla gelişen dijital ortamın yükseköğretim sisteminin dönüşümünü zorunlu kıldığını söyledi.

İş dünyasının değişime açık, becerili, yeniliklere kolay adapte olacak çalışanlara ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Elmas, bu isteklerin tekdüze ders anlatma veya çalışma yöntemiyle karşılanamayacağını savundu.

Elmas, yükseköğretimdeki dönüşümü güdümleyen dijital çağın bu kadar hızlı gelişmesinin, "eğitim-öğretim" sistemindeki öğrenme unsurunu hem öğrenci hem de öğretici açısından çeşitlendirdiğini vurgulayarak, "Yani dijital çağın gelişimi, öğrencinin daha aktif olduğu sisteme doğru yönelmesini zorunlu kılıyor" diye konuştu.

Gelişim ve değişime kayıtsız kalmayarak yeni öğretim uygulama sistemine geçtiklerini aktaran Elmas, "Üniversite Yönetim Sİstemi" adını verdikleri uygulamayla akreditasyon ve kayıt gibi bürokratik işlemlerin kolaylıkla yapılabildiğine işaret etti.

Elmas, son 3 yılda yaptıkları düzenlemelerle öğrencilere daha bol vakit kazandırarak, kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak ders programları hazırladıklarını anlatarak, derslerde sürekli anlatım değil, çift yönlü, interaktif yapı kazandırmak için de çalıştıklarını dile getirdi.

"Gelecek, interaktif eğitimde"

Sınıf dışı atmosferin de eğitim-öğretim için çok önemli olduğuna işaret eden Elmas, kantinleri, yurtları, hatta kafeteryaları da eğitim-öğretimin 7 gün sürdürüldüğü ortamlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Dünyada yükseköğretim sisteminde gelinen son noktada sınıfta hocaların öğrencilere bilgi aktarması, bilgi transferi devrinin kapandığını net olarak söyleyebiliriz" diyen Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuda mekanizmalarımızı kurduk. Arayüzlerle dokümanların öğrencilere ulaştırılması, öğrencilerin işlenecek konulara hazır gelerek, sınıfta tartışma, konuları değerlendirme, grup çalışması, sunum gibi talebenin daha aktif olacağı ortamları hazırlama konusunda bildirge yayımlıyoruz. Yani 'SAÜ'de bilgi aktarma devri sona erdi' diyebiliriz. Öğrencilerimizden de hocalarımızdan da bu konuyla ilgili öneri ve eleştirileri alarak, bu uygulamaları devam ettireceğiz..

Öğrencilerin bilgiye ulaşma kaynakları zamanla dijital dünyada doğru kaydı. Bu uygulamaya öğrenciler hazır. Bu nedenle gençliğin daha çok kullandığı iletişim araçlarını kullanarak, öğrencilerin dersler de daha aktif olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığımız tüm bu faaliyetler dünyadaki yükseköğretimdeki değişimi destekleyen çalışmalar. Bu uygulamaların Türk yükseköğretiminde de model oluşturabilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!