'Şampiyonlar' liselerini gezdi: Demirören MTAL ilk öğrencilerini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar liselerini gezdi: Demirören MTAL ilk öğrencilerini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 07:00

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni dereceye girerek kazanan başarılı öğrenciler, okulu ziyaret etti. Aileleriyle birlikte Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı ve okul müdürü Atila Ertoğan’dan bilgi alan gençler çok heyecanlı olduklarını söyledi...

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim verecek olan, alanında ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), LGS sınavı sonrasında tercih dönemini rekorla tamamladı. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk öğrencilerini kabul eden okul, bir rekor kırarak sıralamada köklü liselerin üzerine çıkarak önemli bir başarı elde etti. Demirören Medya MTAL, birçok Anadolu ve fen lisesinin yüzdelik dilimlerini geride bırakıp zirvede yer aldı.

LGS’DE DERECEYE GİRENLER TERCİH ETTİ

Türkiye’nin dört bir yanından başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen okulu, 0.12 yüzdelik dilimden öğrenciler seçti. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasıyla farklı illerde yaşayan öğrenciler aileleriyle okulu ziyarete geldi. Derslikleri, bilgisayar laboratuvarını ve sosyal alanı gezen gençler, okulu çok beğendiklerini dile getirdi. Öğrenciler ayrıca Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, TV Grubu İçerik Strateji & Ticari Başkanı Seval Üçler, Demirören Medya Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı Ufuk Dokuzoğlu, DHA Genel Müdürü Celal Korkut, Hürriyet Ekler Yayın Yönetmeni Aslı Çakır ile de buluştu. Demirören Medya yöneticileri gençlere başarılar diledi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar liselerini gezdi: Demirören MTAL ilk öğrencilerini kabul etti

ÖĞRENCİLER ÇOK BEĞENDİ

DEMİRÖREN MTAL’i seçen öğrenciler, okulu gezdikten sonra çok isabetli bir karar verdiklerini belirterek şunları söyledi:

İNGİLİZCE İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSAT: LGS’de 0.12’lik dilime giren ve Diyarbakır’dan gelen Mustafa Said Araç, Radyo ve Sinema Bölümü’nü tercih etti. Araç, “Okul, İngilizce eğitimi ve yurtdışı olanakları bakımından ortalamanın üstünde. Benim de en büyük problemim İngilizce. O yüzden burası benim için harika bir fırsat olacak” dedi.

ADETA ÖZEL OKUL GİBİ: Diyarbakır’dan gelen Dila Rengin Yılmaz, Radyo ve Sinema Bölümü’nde eğitim alacak. Yılmaz, “Standartları ve sunduğu imkânları iyi olduğu için tercih ettim. Staj fırsatı, yurtdışı olanakları ve İngilizce eğitimi beni etkiledi. Okul, devlet ve özel okul karışımı gibi, sosyal alanlarımızın olmasını da sevdim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İYİ BİR GAZETECİ OLMAK İSTİYORUM: Eskişehir’den ailesiyle gelen Deniz Akman, Gazetecilik Bölümü’ne yerleşti. Akman, “Medya sektöründe ilerlemek istiyorum. Burası gayet iyi, yeni ve güzel bir okul. Ayrıca burada iyi bir dil eğitimine ve yurtdışında staj yapma imkânına sahip olacağız. İyi bir gazeteci olmayı istiyorum” dedi.

MÜDÜR ERTOĞAN: YOĞUN İLGİ GÖRDÜK

Başarılı bir tercih dönemi geçirdiklerini söyleyen Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, şunları söyledi: “Okulumuz yeni açıldı ve ilk öğrencilerimizi bu yıl karşılayacağız. 15 Gazetecilik, 15 de Radyo ve Televizyon Bölümü olmak üzere 30 öğrenci kabul ettik. LGS sürecinin sonuna geldik, yerleştirme işlemleri tamamlandı ve öğrencilerimiz okulumuza yerleşti. Çok yoğun bir ilgi gördük, Türkiye’nin her yerinden birçok başarılı öğrenci okulumuzu tercih etti.”

Haberin Devamı

Şampiyonlar liselerini gezdi: Demirören MTAL ilk öğrencilerini kabul etti

15 KİŞİLİK SINIFLARDA 5 YILLIK EĞİTİM

Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle açılan lisede öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim alacak. Lisede 15 kişilik sınıflarda, 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıllık eğitim verilecek. Hazırlık sınıfında derslere anadili İngilizce olan öğretmenler girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!