Sam Amca Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Sam Amca Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:43

Edebiyatımızda yer alan önemli eserlerden birisi de Sam Amca olarak ifade edilebilir. Sam Amca eserini ilk defa duyduysanız eğer eser hakkında ve yazarı hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sam Amca kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri nelerdir? Sam Amca eseri hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Sam Amca isimli eser, Türk Edebiyatı içerisinde yer alan önemli eserlerden birisi olarak ifade edilebilir. Sam Amca, Samim Karagöz tarafından yazılmış olan bir hikaye kitabı olarak da bilinmektedir. Samim Kocagöz eserlerini toplumcu gerçekçi anlayış ile yazmaktadır. Gözlemlere dayanarak kasaba ve köy insanlarının duygu ve sorunlarını gündelik bir dil kullanarak anlatmıştır. 

 Sam Amca Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 Sam Amca, Samim Kocagöz tarafından yazılmış olan bir eser olarak bilinmektedir. Samim Karagöz tarafından yazılan Sam Amca hikayesi ile Dünya hikaye yarışmasında birincilik kazanılmıştır. Sam Amca isimli eser, Samim Karagöz tarafından yazıldığı için onun eseridir. 

 Sam Amca Konusu

  Sam Amca hikaye türünde bir eser olarak bilinmektedir. Sam Amca eserinin içerisinde 11 farklı hikaye bulunmaktadır. İçlerinde bulunan hikayelerden birisi ise kitaba aynı zamanda da ismini vermiştir. Sam Amca hikayesi ise Ali Mehmet isimli kahramanın başından geçenleri anlatmaktadır. Ali Mehmet, 30 yıl boyunca öküzler ile çift sürerek geçimini sağlamıştır. Ancak makineleşmenin etkisiyle Ali Mehmet ve onun gibi kişiler bu durumdan olumsuz etkilenmiştir.

Haberin Devamı

  Sam Amca Özeti 

 Sam Amca isimli eser bir hikayedir. Hikayenin baş kahramanı ise Ali Mehmet olarak bilinmektedir. Sam Amca hikaye de Amerika'dır. Geçimini tarlalarda öküz sürerek sağlayan Ali Mehmet, makineleşmenin etkisiyle iş imkanı bulamamaktadır. Artık tarlalarda traktör sürücüsünü yapabilen genç kişiler tercih edilmekteydi. Ali Mehmet ise bu traktörleri gönderdiği için Sam Amca'ya kızmaktadır.

  Sam Amca Türü ve Özellikleri 

 Sam Amca eserinin türü hikaye olarak bilinmektedir. Samim Karagöz tarafından yazılmış olan Sam Amca adlı hikaye kitabı, Dünya hikaye yarışmasında birincilik kazanmış bir eser olarak ifade edilebilir. Samim Karagöz tarafından yazılan eserlerin ortak özellikleri arasında köy ve kasaba insanlarının günlük hayatları olduğu gibi anlatılmaktadır. Sam Amca hikayesinde de toprak meselelerinden sade ve yalın bir dille bahsedilmiştir. Sam Amca hikayesinde de güçlü gözlemler yer almaktadır. 

Haberin Devamı

 Sam Amca hikayesi Samim Karagöz tarafından gerçekçi bir dille yazılmıştır. Sam Amca da köy romanları arasında bulunmakta olan bir eser olarak bilinmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!