Sahte diplomalı öğretmenler görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Sahte diplomalı öğretmenler görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 09:38

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sahte diplomalı öğretmenler olduğu yönündeki açıklamalarının ardından, bu öğretmenlerin tespit işlemlerine başlandı. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde sahte diplomayla görev yapan dört öğretmen görevden alınırken, Bingöl’de de bir öğretmenin sahte diplomayla çalıştığı tespit edildiği için görevine son verildi.

Haberin Devamı

Bingöl: Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, il genelindeki incelemeler sonucunda geçen yıl ataması gerçekleştirilen zihinsel engelliler eğitimi öğretmeninin sahte diplomayla çalıştığının tespit edildiğini söyledi.     

Öğretmenin görevine son verildiğini belirten Köşger, "Söz konusu kişi 13 Haziran 2014'te İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi sahte diplomasıyla KPSS'ye girmiş. Bakanlığın 6 Şubat 2015 tarihli onayıyla da Bingöl Merkez Cumhuriyet İlkokulu’na zihinsel engelliler eğitimi öğretmeni olarak atanmış. İncelemeler sonucunda bir yıl boyunca sahte diplomayla görev yaptığı tespit edilen kişinin görevine bakanlık onayıyla son verilmiştir" diye konuştu.      

Bismil: Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde sahte diplomayla görev yapan dört öğretmen görevden alındı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sahte diplomalı öğretmenler olduğu yönündeki açıklamasının ardından ilçede yapılan incelemede, Atatürk İlkokulu’nda görev yapan üç öğretmen ve Yukarıdarlı İlkokulu’nda görev yapan bir öğretmenin sahte diplomayla çalıştığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın incelemeleri sonucunda, diplomaları sahte olduğu gerekçesiyle görevden alınan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Batman: Batman'da sahte diplomayla çalıştığı belirlenen öğretmenin görevine son verildi.

Batman Valiliğinden alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Eylül 2015'te Merkez Tüpraş İlkokuluna özel eğitim öğretmeni olarak ataması yapılan A.Y'nin sahte diplomayla çalıştığı tespit edildi.     

Durumun Milli Eğitim Bakanlığının incelemesi sonucu ortaya çıkmasının ardından A.Y. görevden alındı.     

Söz konusu kişi hakkındaki tüm işlemlerin Bakanlıkça yürütüleceği bildirildi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!