Sağlıkta lisans tamamlama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta lisans tamamlama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 10:10

YÖK'ün gerçekleştirdiği Sağlıkta Lisans Tamamlama tercihlerinin ardından gözler sonuç aşamasına kilitlendi. Okudukları iki yıllık sağlık bölümünü lisans tamamlama eğitimi ile 4 yıllığa dönüştürmek isteyen vatandaşlar, sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, Sağlıkta lisans tamamlama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

YÖK sağlıkta lisans tamamlama tercih sonuçları için süreç devam ediyor. Yükseköğretim Kurulunun belirlediği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda yapılacak olan sağlıkta lisans tamamlama sonuçları, yine YÖK tarafından adayların erişimine açılacak. Peki, sağlıkta lisans tamamlama tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Konuyla ilgili bazı bilgiler

YÖK üzerinden sonuçların ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir detay yayımlanmadı. Detaylar yayımlanır yayımlanmaz haberimizden okuyabilirsiniz.

Sağlıkta lisans tamamlamada adaylar sağlık önlisans mezuniyet not ortalamalarından elde edilen yerleştirme puanlarına göre yerleştiriliyor. Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında önlisans mezuniyet not ortalamalarının 100’lük sistemdeki karşılıkları kullanılır. 4’lük sistemden mezun olan adayların not ortalamaları YÖK’ün dönüşüm tablosu kullanılarak 100’lük sisteme dönüştürülür.

Haberin Devamı

Başvurusu alınan adaylar yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak merkezi sistemle yerleştirilir.

Adayların yerleştirme puanlarının eşit olması durumunda yaşı küçük olan adaya öncelik verilir.

Bir önceki yıl programa yerleşen adayların bir sonraki ilanda yeniden başvurmaları halinde yerleştirme puanları % 50 oranında düşürülür.

Yerleşen adayların mezuniyet tarihi, önlisans diploması ve mezuniyet not ortalamaları yerleştikleri üniversite tarafından kontrol edilir.

Kendi lehine avantaj sağlamak suretiyle yanlış beyan verdiği anlaşılan adayların kaydı, ilgili üniversite tarafından alınmaz. Kaydı alınmasına rağmen daha sonraki bir tarihte yanlış beyan verdiği tespit edilen kişilerin kayıtları silinir.

Adayların kabulü, ders intibakları, programdan çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlara ait işlemler hakkında karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili fakülte yönetim kurullarına ait olduğundan, söz konusu işlemler rektörlüklerce yürütülür.

Yükseköğretim kurumları, eğitim-öğretimi desteklemek amacıyla uzaktan öğretim kapsamındaki bazı dersleri, derslerin belirli kısımlarını, uygulamaları ve stajları örgün öğretim bileşenlerini içerecek şekilde tasarlayabilir.

BAKMADAN GEÇME!