Sadece burs vermiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Sadece burs vermiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 14:38

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 46 yıllık köklü geçmişi ile gençlerimizi üreten, araştıran bir konuma getirmeyi hedeflemiş bir sivil toplum kuruluşudur.

Haberin Devamı

Derin bir gönül bağıyla hizmet vermeye başladığım günden bu yana; bağışçılarımız, bursiyerlerimiz, çalışanlarımız ve bizlere gönülden ortak olan herkesle bugün TEV büyük bir aile oldu.
Başarılı bir gençliğin yetişmesini ve bu başarının önümüzdeki nesiller içinde sürdürülebilir olmasını hedefleyen vakfımızın en önemli özelliklerinden birisi, bu eğitim anlayışını hizmet ve değer olarak gören gönlü yüce hayırseverlerimizin varlığıdır. Destekleriyle vakfımıza hizmet veren hayırsever bağışçılarımız gençlerimizin eğitim yolculuklarına uzun yıllardır ışık tutmaya devam ediyor.

Vakfımız bugüne kadar yurtiçinde 200 bin, yurtdışında 1.500 burs verdi, değerli bağışçılarımızın bağışlarıyla 27 okul yaptırdı. TEV sadece 2013-2014 öğretim yılında yurt içinde 9 bin 500 öğrenciye burs verecek. Ayrıca eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam eden vakfımız Türkiye’de ilk defa geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacı ile TEV Üstün Başarı Bursu adı altında liderlik vasfı taşıyan öğrencilere de burs imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Bursiyerlerinden meslek lisesi öğrencilerine aylık 150 TL, üniversite öğrencilerine 400 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 700 TL, doktora öğrencilerine aylık 1.000 TL, üstün başarı bursiyerlerine ise aylık 1.000 TL burs verecek. Burs imkanlarından yararlanmak isteyen adaylarımız Üstün Başarı Bursları ve Yurt Bursları için 20 Ağustos-20 Eylül, yüksek öğrenim ve meslek lisesi bursları için 20 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında TEV’inwww.tev.org.tr web adresinden başvuru yapabilirler.

Vakıf olarak öğrencilerimize sadece burs vermiyor onların sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinide ayrıca önemsiyoruz. Staj yeri temini, ücretsiz ingilizce kursları ve çeşitli teknik geziler gibi etkinlikler düzenliyoruz. Ülkemizin kalkınması, bilgi ve kültür değerlerinin yükselmesinde toplum kadınına değer verme hassasiyetini göstermekte önemli konularımızdan biri. Bu doğrultuda İzmir Balçova’da ve Trabzon’da yüksek öğrenim kız öğrenci yurtları ile gençlerimizin barınma ihtiyaçlarını çağdaş, güvenli ve konforlu bir şekilde karşılamayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Herhangi bir kurum ya da görüşün aidiyeti altında olmayan, şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyen Vakfımız bu güven duygusu çerçevesinde ülke sınırları dışında da faaliyetlerine devam ederek, 9 ülke ile işbirliği yapan tek sivil toplum kuruluşu oldu. Ülkemizin yetişmiş insan gücü kaynağını zenginleştirmek ve ihtiyaç duyulan üst düzey yöneticilik mesleğinde uzman gençlerimizin yetişmesi için 1969 yılından bu yana yurtdışında da burslar veriyoruz.

Elbetteki bursiyerlerimizin özverili ve başarılı çalışmaları ülke sınırları dışında saygınlık kazanmamızın önemli faktörlerinden biri. Mevcut ve mezun bursiyerlerimiz kendilerine verilen destekleri unutmadan TEV çatısı altındaki faaliyetlerimize katılarak bizlere bir aile olmanın haklı gururunu yaşatıyor.

Haberin Devamı

47 yıldır TEV’in hizmetinde olmak beni dünyanın en mutlu insanı kıldı. Gençlerimize destek olabilmenin, onların başarılarını paylaşabilmenin manevi hazzı hiçbir şeyle ölçülemez. Bana nice mutluluklar, gururlar yaşatan Türk Eğitim Vakfı’nın daha uzun yıllar ülkemizin kıymetli emaneti gençlerimize umut ışığı olmasını diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!