Romeo ve Juilet gerçek mi? Romeo ve Juliet hikayesi ve yaşları hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Romeo ve Juilet gerçek mi Romeo ve Juliet hikayesi ve yaşları hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:28

Komedi, dram ve trajedi türünde onlarca farklı tiyatro oyunu kaleme alan William Shakespeare 1564 yılında İngiltere'de doğdu. Sone türündeki şiirleriyle de tanınan Shakespeare en çok sahnelenen ve bilinen oyunları ise şunlardır: Hamlet, Othello, On İkinci Gece, Macbeth, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Romeo ve Juliet. Bu yazımızda Romeo ve Juliet hakkında merak edilenleri detaylı olarak derledik.

Haberin Devamı

Verona'da yaşanan trajik bir aşkı anlatan Romeo ve Juliet ilk kez1594 yılında sahnelendi. Oyunun modern bir uyarlaması ise 1996 yılında vizyona girdi. Leonardo Di Caprio ve Claire Danes'in başrolleri paylaştığı film, hem izleyicilerden hem de sinema eleştirmenlerinden tam not aldı.

Romeo ve Juliet Gerçek mi?

Romeo ve Juliet, İngiliz oyun yazarı ve şairi William Shakespeare'in aynı adlı oyununda yer alan kurgusal karakterlerin isimleridir. Bu karakterlerin gerçek sanılmasının en büyük nedeni dünya çapında popüler olmalarıdır.

Hem Türkiye'de hem de birçok Avrupa ülkesinde birbirlerine aşık olan çiftler için Romeo ve Juliet yakıştırması yapılır. Trajik bir hikayeyi konu edinen tiyatro oyunu ölüm Shakespeare'in en çok izlenen 5 oyunundan biridir.

Haberin Devamı

Romeo ve Juliet Hikayesi ve Yaşları Hakkında Bilgiler

Romeo ve Juliet oyununda, onlarca yıldır devam eden bir kan davasının gölgesinde, yaşanan trajik bir aşk hikayesi anlatılıyor. Romeo ve Juliet'in aileleri düşman olsa da onlar birbirlerine görür görmez aşık olurlar. Aşık çift gizli gizli buluşmaya başlar. Her buluşmalarında birbirlerine biraz daha alışır ve bağlanırlar.

Aileleri ilişkilerini öğrenince Romeo ile Juliet'in görüşmesini engeller. Juliet'i göz hapsine alırlar. Araya birçok hatırı sayılır kişi ve şehrin en saygı duyulan rahibi girse de aileler çocuklarının evlenmesine şiddetle karşı çıkmaya devam ederler.

Günlerden bir gün Romeo'nun çok yakın bir arkadaşı yüzünden başı derde girer. Bu nedenle bulunduğu şehri kısa bir süreliğine terk etmek zorunda kalır. Juliet'in ailesi Romeo'nun yokluğunu fırsat bilip kızlarını başka biriyle evlendirmek için gereken hazırlıkları yapmaya başlar.

Juliet ne kadar karşı koysa da düğün hazırlıkları tamamlanır. Düğün gecesi gelip çatmıştır ama Romeo hala ortalıklarda yoktur. Bir anda umutsuzluğa kapılan Juliet, bir kutu uyku hapı içer. Ailesi ve etraftaki herkes, hapların etkisiyle bayılan Juliet'i öldü zanneder. Romeo, ertesi gün döndüğünde sevgilisinin öldüğü haberini alır. Sevgilisinin mezarı başında ağlayan Romeo, başına bir silah dayayıp intihar eder. Silahın gürültüsüne uyanan Juliet, Romeo'nun kanlar içinde yattığını görür, ağlamaya başlar ve perde kapanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!