Robotik cerrahi sistemi Ankara Tıp’ta

Güncelleme Tarihi:

Robotik cerrahi sistemi Ankara Tıp’ta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 10:43

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi dünyanın en gelişmiş robotik cerrahi sistemlerinden ‘Da Vinci Xi’yı kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde robotik cerrahi sistemi çeşitli ameliyathanelerde hayata geçirildi. Yeni sistem, tıp fakültesi bünyesinde kurulan Robotik Cerrahi Komisyonu’nun organizasyonunda, 9 farklı anabilim ve bilim dalının İbni Sina ve Cebeci hastanelerindeki ameliyathanelerde kullanılıyor.

Değişim ve gelişim

Da Vinci Xi’ ile prostat kanseri olan bir hastanın ameliyatına katılan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, özellikle son yıllarda teknolojideki ilerlemelerin hastalık tanı ve tedavisinde anlamlı katkılar sağladığının altını çizdi. Rektör Erkan İbiş, “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi son teknolojik gelişmeleri kaliteli kadrosuyla halkımızın hizmetine sunmak için özverili çalışmalarına devam ediyor. Güncel gelişmeleri hem tıp eğitimi alan geleceğin cerrahlarının yetiştirilmesine katkı sağlamak hem de halkımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda en gelişmiş robotik cerrahi sistemi kullanmaya başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Da Vinci çalışmaya başladı

‘Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi’ adıyla kurulan ve ameliyatlarda kullanılmaya başlanan sistem hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Robotik Cerrahi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Kadir Türkölmez de “Tıp alanında son yıllarda görülen gelişmeler içinde özellikle cerrahi alanında en önemli gelişmelerden biri robotik cerrahi sistemleri. Cerrahi uygulamalarının açık cerrahiden endoskopik/laparoskopik cerrahiye doğru kaydığı görülüyor. Özellikle robotik cerrahi sistemlerinin geliştirilmesi ile cerrahi uygulamalarında son teknolojik sistem robotik cerrahi giderek yaygınlık kazanıyor. Sistemin birkaç parçası var. Bunlar içinde operasyonun gerçekleştirildiği ve hastaya yerleştirilen dört adet ince robotik kollar ve bu kolların ucuna takılan çeşitli cerrahi aletlerden oluşan sistem, ayrıca cerrahın robotu kullandığı ayrı bir konsol sistemi ile görüntünün ve gerekli malzemelerin bulunduğu görüntü kulesi” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!