‘Risk Altındaki Çocuklar Sempozyumu’ 18 Mart'ta

Güncelleme Tarihi:

‘Risk Altındaki Çocuklar Sempozyumu’ 18 Martta
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 16:19

‘Çocuk Hakları Perspektifinden Türkiye’deki Risk Altındaki Çocuklar Sempozyumu’ 18 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek. Etkinlikte konuyla ilgili çalışmaları olan önemli isimler de yer alacak.

Haberin Devamı

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), ‘Çocuk Hakları Perspektifinden Türkiye’deki Risk Altındaki Çocuklar Sempozyumu’ ile hayati bir sorunu gündeme getirmeyi hedefliyor. Özellikle çalışan çocuklar, çocuk istismarı, suça sürüklenen çocuklar, eğitim dışı kalan çocukların eğitimi gibi konularda dünya çapında önemli isimlerin katılacağı sempozyum, 18 Mart’ta iki oturum halinde yapılacak.

ÇÖZÜM YOLLARI TARTIŞILACAK
Kadir Has Üniversitesi Büyük Salon’da gerçekleşecek sempozyumda, TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu Ebru Uygun, çocukların eğitim görmesi için yaptığı çalışmaları paylaşacak. Ardından çocuk istismarı konusundaki çalışmalarıyla tanınan, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat kürsüye gelecek. Etkinlikte, Dublin City Üniversitesi Öğretim Üyesi Rosaleen McElvaney ise sorunu, batı dünyasının gözünden küresel perspektifte ele alacak. İkinci oturumda da iki ayrı panelle sorun derinlemesine ortaya konulup çözüm yolları tartışılacak. Panellerin ilki ‘Çocuk Hakları Perspektifinden Çalışan Çocuklar’; ikincisiyse ‘Risk Altındaki Çocuklar’ başlığında olacak.

Haberin Devamı

Panele katılan konuşmacılar şu şekilde;
Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu, ILO Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güçlü Akyürek, Pedagog-Gazeteci Yusuf Ahmet Kulca, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Hizmetler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Eroğlu, ÇATED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Konuk, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Eğitim ve İyileştirme Daire Başkanlığı Çocuk Eğitim ve İyileştirme Şube Müdürü Elçin Çakar Terzioğlu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KURUMLARA SUNULACAK
Panellerin ardından ikinci gün çalıştay gerçekleştirilecek. Akademisyenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli uluslararası kurumlardan gelen isimlerin katılacağı çalıştay sonunda çözüm önerileri, ilgili kurum ve kuruluşlara sunulacak. Sivil Düşün, Kadir Has Üniversitesi ve ISS tarafından desteklenen sempozyuma katılmak isteyenler TOÇEV’e kayıt yaptırabilecek.

BAKMADAN GEÇME!