Rind Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Edebiyatta Rind Kelimesinin Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Rind Ne Demek, Ne Anlama Gelir Edebiyatta Rind Kelimesinin Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 11:02

Rind kelimesi Divan şairleri tarafından sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı ve alanı bakımdan oldukça önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra Rind kelimesinin ne demek olduğu oldukça merak edilir. Bu bakımdan Rind kelimesinin ne anlamlara geldiğini ve daha pek çok bilgiyi öğrenebilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Rind ne demek, ne anlama gelir? Edebiyatta Rind kelimesinin sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Rind kelimesi Farça kökenli bir sözcüktür. Bu bakımdan dilimize Farsçadan geçmiştir. Rind kelimesinin anlamı ise güzel insan, filozof ve kalender gibi manalara gelmektedir. 

 Rind Ne Demek? 

 Rind kelimesi etimolojik olarak ''rint'' kelimesinden türetilmiş durumdadır. Farsçadan dilimize geçmiş bulunan rind kelimesi filozof, kalender, güzel insan ve dünya hırslarından vazgeçen anlamlarında kullanılmaktadır. 

 Rind Ne Anlama Gelir? 

 Rind kelimesi Divan şairleri tarafından oldukça sık kullanılan kelimelerden biridir. Farsça kökenli olan bu kelime bazı kaynaklarda da ''rint'' şeklinde ifade edilmiştir. Bunun yanı sıra rind, dünya nimetlerine tamah etmeyen ve Allah aşkıyla yanıp tutuşan dervişler için de kullanılan bir kelime olmaktadır. 

 Edebiyatta Rind Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

Haberin Devamı

 Rind kelimesi Edebiyatta özellikle divan şiirleri alanında oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Bununla beraber vecd halinde gazeller yazan tasavvuf şairlere, insan-ı kamillere ve dervişlere de rind denmektedir. 

 Ayrıca rind ile zahid zıt anlamlı olmakla beraber rind için aşk ve ilim önemli olmaktadır. Zahid için ise sadece dini kurallar önemlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!