Resim öğretmenlerinden sokak sergisi

Güncelleme Tarihi:

Resim öğretmenlerinden sokak sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 14:45

Osmaniye’de resim öğretmenlerinin bir araya gelerek hazırladıkları, yağlı boya, kara kalem ve özgün baskıdan oluşan 200 eser açık havada sergilendi.

Haberin Devamı

93 resim öğretmeni tarafından hazırlanan ve Osmaniye’nin Kadirli İlçesi Kabasakal Parkı spor kompleksinde açılan resim etkinliğinde 200 eser sergilendi. Sergi açılışını Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve MHP İlçe Başkanı Çağlar Balcılar yaptı. Kadirli Belediyesi’nin katkılarıyla açılan etkinliği gezen Başkan Tarhan, sanat ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Belediye olarak, bu tür etkinliklere her zaman destek veriyoruz. Kadirli’nin yetiştirdiği, birbirinden değerli resim öğretmenlerinin duygularını yansıttığı eserlerin sergilenmesinden büyük mutluluk duydum. Bu tür sergilerin açılacağı güzel bir mekanımız olmadığı için bu etkinlik açık havada yapıldı. Ancak, yeni açılacak belediye hizmet binamızda yapılan kültür merkezimiz, bu tür etkinliklere eylül ayından sonra hizmet verecek. Bu eserlerin, yeni hizmet binamızda da sergilenmesini istiyorum."
Serginin koordinatörlüğünü yapan Resim Öğretmeni Cengiz Köksalan, atanmış ve atanamamış 93 resim öğretmeninin yaptığı 200 eserin sergilendiğine dikkat çekerek, "Kadirli’deki resim öğretmenlerimizin bir araya gelmesiyle ve Belediye Başkanımızın katkılarıyla bu sergiyi açtık. Halkımızın yoğun olduğu Kabasakal Parkı’nda 3 gün açık kalan sergimize, sanatseverler büyük ilgi gösteriyor. Karakalem, Yağlıboya ve özgün baskı ile yapılan resimlerin, halkımız tarafından beğeniyle gezmesi bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!