Reca Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Reca Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Reca Ne Demek, Ne Anlama Gelir Reca Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 11:05

Reca, ümit, beklenti demektir. Ümit-emel-beklenti ve istek anlamları taşıdığı görülmektedir. Tasavvufta, kulun ilahi rahmetin büyüklünü farketmesi ve kendisini rabbinin lütfuna yakın hissetmesi ve celali cemal gözüyle görmesi şeklinde tanımlanmaktadır. Halk dilinde yaygın kullanılan rica sözcüğünün de şekil değiştirmiş hali olarak da kabul edilmektedir. Reca ne demek, ne anlama gelir? Reca kelimesinin TDK sözlük anlamı hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Reca, halk arasında, istek dilek anlamında kullanılan rica sözcüğünün yanlış yazılmış hali olarak görülmektedir. Tasavvuf konusuna bakıldığında ise; Reca; İstek, ümit, emel ve beklenti şeklinde açıklanmaktadır. Bir başka şekilde ise reca, muhabbet, rağbet ve temenni, emn- havf gibi tasavvufi kavramlarla ilişkilendirilmektedir. 

 Reca Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Reca; ümit, istek, emel, beklenti ve arzu şeklinde açıklanmaktadır. Tasavvufa göre ise reca, korku ve ümit dengesi şeklinde ifade edilmektedir. Ve kulun kendisini rabbin lütfuna yakın hissederek ilahi rahmetin büyüklüğünü fark etmesi gibi yorumlanmaktadır. Reca sözcüğünün rağbet ve muhabbet, temenni olarak ifadesi olarak tasavvufi olarak ifade edilmektedir. Korku ve ümit duyguları arasındaki dengeyi de ifade etmektedir. 

Haberin Devamı

 Reca Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Türk Dil Kurumu kayıtlarına göre reca; rica etme eylemi belirtecinin yanlış ifadesi olarak görülmektedir. Rica etme, arzu etme eyleminin hem doğru hem de yanlış yazılışı gösterilmektedir. 

 Recaetmek(hatalı yazılış) birleşik yazılmamalıdır.

 Reca etmek (hatalı)

 Rica etmek(doğru) Ayrı ayrı yazım şekli doğrudur.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!