PYBS için başvurular 8 Nisan'da sona erecek

Güncelleme Tarihi:

PYBS için başvurular 8 Nisanda sona erecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:19

MEB'in 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik yaptığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) başvurular 8 Nisan’da sona erecek. Sınav, 28 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

PYBS’ye başvurusunun yapılabilmesi için ise öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. PYBS’ye kayıt yaptıracak öğrenciler; Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımalı, uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmalı, ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almamış olmalı, maddî imkânlardan yoksun bulunmalı yani ailenin 2015’te yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2016 Malî Yılı için tespit edilen 7 bin 529.40 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu ve tercihlerini yapacak. Başvurular okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak. Sınava giren öğrencilerden; meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11’inci sınıf öğrencileri, 1-14 Ağustos tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan tüm öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak.

Haberin Devamı

SINAV 28 MAYIS’TA YAPILACAK

Sınav, 28 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacak. PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurtdışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacak. 8’inci sınıf öğrencilerine ise ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak. Ayrıca PYBS’ye katılmayacaklar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!