Pubg ne demek ve açılımı nedir? Pubg neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Pubg ne demek ve açılımı nedir Pubg neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 00:59

Mobil oyunlar, büyük küçük demeden herkesin ilgisini çekerek, çağımızın popüler aktiviteleri arasına yerleşmeyi başarmıştır. İnternet çağında olmamız nedeniyle her geçen gün yeni oyunlar ve aktiviteler üretilmeye devam edilmektedir. Birçok kişinin yakından takip ettiği ve günümüzde oldukça popüler olan PUBG ne demek ve açılımı nedir? PUBG neyin kısaltması tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Mobil oyunlara ilgi her geçen gün artarak devam etmektedir. Yalnızca çocuklar için değil yetişkinler içinde yüzlerce oyun bulunmaktadır. Bu oyunlar arasında günümüzde en popüler olanlarından bir tanesi de PUBG olup, yaklaşık 14 milyon kullanıcıya sahiptir. 

 PUBG Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Son zamanlarda adından sıkça bahsedilen PUBG, herkesin ilgisini çekmeyi başaran online bir oyundur. Mobil oyunlar kategorisinde bulunan PUBG, 100 milyon indirilme ile büyük bir başarı yakalamayı sağlamıştır. PUBG aslında oyunun kısaltma adıdır. PUBG açılımı ise, PlayerUnknown's Battlegrounds şeklindedir.

  Burada PlayerUnknown's oyunu geliştiren kişinin internet kullanıcı adıdır. Oyunun ilk çıkış yeri Çin'dir. Ancak İrlandalı bir oyun yapımcısına aittir. Yapımcı oyunu geliştirmek için Güney Kore'de bir şirkette yer almaktadır. Bu nedenle PUBG oyunu Çin- Güney Kore ortak yapımı olarak geçmektedir. Online olarak oynanan oyunda yer alan bütün oyuncular gerçek kişilerdir. 

Haberin Devamı

 PUBG Neyin Kısaltması 

 Son zamanlarda yüksek oyuncu sayısı ile adından sıkça bahsettiren PUBG bir oyun adının kısaltmasıdır. Kullanımı daha kolay olduğu için PlayerUnknown's Battlegrounds yerine PUBG tercih edilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!