Güncelleme Tarihi:
Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ), Kalite Birliği tarafından düzenlenen ‘2’nci Kalite Ordusu Projesi’ kapsamında üniversite öğrencilerine eğitim veren profesörler, aynı zamanda onlara çay ve kurabiye ikram ediyor.
UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok, 19 haftadır öğrencilere hizmet etmekten mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerin ücretli olarak yetiştirilmesine karşı olduklarını söyledi.
Merkezi Bursa’da bulunan Kalite Birliği Derneği ve Uludağ Üniversitesi bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kalite Ordusu Projesi’nde eğitimciler, öğrencileri projeye dahil etmek ve motivasyonu arttırmak için, kendi elleriyle demledikleri çayı yanında kurabiye ile öğrencilere ikram ediyorlar. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, işadamı, uzman ve profesörlerin ders verdiği projede 65 öğrenciye her hafta 4 saat ISO 2001, insan kaynakları yönetimi, istatistik, inovasyon gibi konularda ücretsiz olarak eğitim veriyor. Kasım ayından bu yana devam eden proje kapsamına, UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok, UÜ Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayyar ile TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman, katılımcıların motivasyonunu sağlamak için kendi elleriyle çay demleyip, satın aldıkları kurabiyeyi aynı şekilde öğrencilere ikram ediyorlar.
UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok, ‘Yönetim Sistemleri Uzmanlık Sertifikası’ verdikleri öğrencilerin her an yanında olduklarını ifade ederek, “Kalite Birliği olarak yapacağımız ve yaptığımız tüm çalışmalar ücretsiz. Biz öğrencilerin ücretli olarak yetiştirilmesine karşıyız. Herkes Uludağ Üniversitesi öğrencisine ne satabiliriz düşüncesinde. Oysa biz öğrencilerimizi topluma ve sanayiye nasıl katabilirizi planlıyoruz.Öğrencilerimizin sadece başarılı eğitim almaları için çayını, kahvesini, poğaçasını da biz kendi elimizle hazırlayıp servis yapıyoruz” dedi.
Üniversitedeki kaliteye gönüllü 65 öğrenci ile Kasım ayından bu yana 20 hafta boyunca çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. Işığıçok, Haziran ayında düzenlenen sınavdan sonra öğrencilerin sertifikalarını alacağını söyledi.
TSE İl Koordinatörü ve Kalite Birliği Dernek Başkanı Mustafa Karaman da Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, dernek olarak iş yaşamında da öğrencilere referans olduklarını vurguladı. Karaman öğrenciler üzerinden para kazanılmasına da karşı olduklarının altını çizdi.
Her hafta eğitimcilerin elinden çay içmekten memnun olduklarını söyleyen öğrenciler de bu sayede daha fazla motive olduklarını ifade etti.