Prof. Dr. Rahmi Er’in atama kararı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Rahmi Er’in atama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 09:35

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine Prof. Dr. Rahmi Er'in seçilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Er, Üniversitelerarası Kurul tarafından, Prof. Dr. İzzet Özgenç'in istifası nedeniyle boşalan YÖK üyeliğine seçilmişti.

Er'in seçilmesine ilşikin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6. maddesinin b/5 bendi gereğince onaylandı.

Prof. Dr. Rahmi Er kimdir?

Prof. Dr. Rahmi Er’in atama kararı
Prof. Dr. Rahmi Er 1959’da Kastamonu’da doğdu. İlköğrenimini Kastamonu’da, orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1977 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalına girdi ve buradan 1981’de mezun oldu. Bir süre özel sektörde İngilizce ve Arapça mütercim olarak çalıştı. 1982’de Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak atandı. 1984’te Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünden, ‘Badî’ al-Zamân al-Hamazânî ve Makameleri’ başlıklı tezle yüksek lisans diploması aldı ve aynı yıl doktora programına kaydoldu. Eylül 1986 – Şubat 1988 tarihleri arasında, doktora konusuyla ilgili araştırmalarda bulunmak ve Dil Enstitüsü’nün programını izlemek amacıyla Kral Suud Üniversitesinde (Riyad) görevlendirildi. 1988 Haziran’da Mısırlı çağdaş yazarlardan Tâhâ Husayn ve Üç Romanı başlıklı teziyle doktor unvanı aldı. Aynı yılın ekim ayında yardımcı doçentliğe yükseltildi. Nisan 1989-Ağustos 1990 arasında askerlik hizmetini Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Arapça öğretmeni olarak yaptı. 1991’de doçentliğe, 1997’de de profesörlüğe yükseltildi. 1 Ekim 1999’dan itibaren bir yıllığına Kahire Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Kürsüsü’nde öğretim elemanı olarak görevlendirildi. Kahire Üniversitesi’nde ve Ayn Şems Üniversitesi’nde lisans ve lisansüstü öğrencilerine çeşitli dersler ve seminerler verdi, doktora çalışmalarına danışmanlık yaptı. 5 Ekim 2000’de Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı’na, 23 Mayıs 2002 tarihinde de Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine atandı. 5 Ekim 2003 tarihine kadar Anabilim Dalı Başkanlığı, 9 Mart 2007 tarihine kadar da Dekan Yardımcılığı görevini sürdüren Prof. Dr. Rahmi Er, 8 Mart 2010 tarihinde Dekan olarak atandı ve 7 Mart 2013 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Halen aynı anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!