Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 10:54

Özyeğin Üniversitesi Rektörlük görevinden istifa eden Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi kadrosuna katıldı.

Haberin Devamı

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Uluslararası düzeyde bir akademisyen, Prof. Dr. Erhan Erkut’u MEF Üniversitesi’ne kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erhan Erkut 53 SCI makalesi ve 1000’in üzerinde atıfıyla endüstri mühendisliği alanında dünya yüksek öğretimine önemli katkılarda bulundu. Erhan Erkut, bugüne kadarki bilgi, deneyim ve birikimleriyle MEF Üniversitesi’ne güç katacak. Kendisiyle çalışmaktan büyük keyif alacağım” dedi.

Prof. Dr. Erkut ise “Türkiye’nin en saygın rektörlerinden birisi olan Muhammed Şahin’le çalışacak olmaktan dolayı mutluyum. MEF’i birlikte dünya üniversitesi yapacağız” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Erhan Erkut kimdir?

Lisans derecesini 1980 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünden; doktorasını 1986 yılında, Florida Üniversitesi’nden aldı. 1985-2005 yılları arasında Alberta Üniversitesi’nde ders verdi. Cenevre, Ohio State, NIDA (Bangkok), Boğaziçi ve Sabancı Üniversitelerinde konuk öğretim üyeliği yaptı. “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere dokuz eğitim ödülünü ve Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülünü almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Kanada Doğal Bilimler ve Mühendislik Araştırma Birliği tarafından yürütülen bölgesel haberleşme ağı tasarımı projesi dahil, 11 dış kaynaklı projede liderlik görevinde bulunan Prof. Dr. Erkut, Alberta Üniversitesi’nde Centre for Excellence in Operations adlı uygulamalı araştırma merkezini kurdu. 50’den fazla uluslararası hakemli dergi makalesi bulunan Prof. Erkut, 2005 – 2007 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu. Erkut’un iki kızı Kanada’da anneleriyle birlikte kalıyor ve eğitim görüyor.

Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi’nde

Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi’nde

BAKMADAN GEÇME!