Phaselis nedir, ne demek? Phaselis'in kelime anlamı

Güncelleme Tarihi:

Phaselis nedir, ne demek Phaselisin kelime anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2022 14:12

Phaselis, Antalya’ya 35 kilometre uzaklıkta, Tekirova’nın hemen yanı başında antik bir kenttir. Olimpos Beydağları Millî Parkı içinde çam ve sedir ormanları arasında yer alan antik Faselis Antik kenti, Kemer'in 17 km batısındadır. Peki, Phaselis ne demek, ne anlama gelir? İşte, Phaselis kelimesinin anlamı ve tarihçesi...

Haberin Devamı

Faselis ya da Phaselis, Likya'da bulunan antik bir Yunan ve Roma şehri. Günümüz Kemer ilçesi yakınlarındadır. Faselis, tarihî özelliklerinin yanında plajlarıyla bir deniz turizmi alanı işlevi görmektedir.

PHASELİS NE DEMEK?

“Phaselis” anlamı konusunda kaynaklar da pek çok sözcük yer alır. Hellen dilinde “Tanrı esirger” anlamında bir sözcüktür. Bilge Umar'a göre Luwi kökenli olup “deniz kentçiği” anlamındaki “Passala” dan gelir. Yunanca'da “fasulye” anlamına gelir.

PHASELİS TARİHÇESİ

Phaselis” anlamı konusunda kaynaklar da pek çok sözcük yer alır. Hellen dilinde “Tanrı esirger” anlamında bir sözcüktür. Bilge Umar’a göre Luwi kökenli olup “deniz kentçiği” anlamındaki “Passala” dan gelir. Yunanca’da “fasulye” anlamına gelir. Antik kaynaklar kenti “yüksek” ve “rüzgarlı” diye tanımlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!