Pakistan Resmi Dili Nedir? Pakistan'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Pakistan Resmi Dili Nedir Pakistanda Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:24

Pakistan, dünya üzerinde en fazla dilin konuşulmakta olduğu ülkelerden biridir. Ülkede 60'tan fazla dilin konuşulduğu bilinse de resmi dil olarak İngilizce ve Urduca kabul edilmiştir. Önemli evraklarda, uluslararası belgelerde, yazışmalarda ve resmi olan tüm işlemlerde İngilizce kullanılmaktadır. Ülkenin resmi dilinden ayrı olarak ulusal dili olarak da Urduca konuşulmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Pakistan, çok fazla dilin bir arada konuşulduğu ülkelerden biridir. Ülkenin büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşsa da farklı etnik kökenler bir arada yaşamaktadır. Bu nedenle birçok dil bir arada konuşulmaktadır. 

 Pakistan Resmi Dili Nedir? 

 Pakistan resmi dil olarak iki ayrı dil kabul etmektedir. Bunlar Urduca ve İngilizcedir. Ulusal dil olarak Urduca konuşulsa da resmi işlemlerde İngilizce kullanılmaktadır.

  Pakistan'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Pakistan, çok fazla millete ev sahipliği yapmasından dolayı çeşitli dilleri de içinde barındırır. Türkçede Pakistan'da konuşulan dillerdendir. Pencap, Sindhi, Baluchi, Hindko, Keşmir, Baruhai, Potohari, Saraiki, Pushto konuşulan yöresel dillerdendir. Hinte, Farsça, Arapça ve Sanskritçe Pakistan'da konuşulan dillerden olup bölgeye göre yöresel diller artabilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!