Sözleşmeli araştırma görevlileri devlet kadrosuna girebilecek

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli araştırma görevlileri devlet kadrosuna girebilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 12:17

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sözleşmeli olarak çalışan araştırma görevlilerinin (50/D) devlet kadrosuna alınarak öğretim elemanı (33/A) olmasına yönelik çalışma yapılacağını duyurdu. Özvar, “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay önderliğinde lisansüstü eğitimi süresince araştırma görevlisi olarak görev alanlarla ilgili mevzuat çalışması, önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bu yeni düzenleme, onların kendilerini daha motive edecek şekilde öğretim elemanlığı kadrosuna geçişine yönelik bir çalışma olacak” dedi.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Erol Özvar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in sözleşmeli araştırma görevlilerinin devlet kadrosuna alınacağını duyurması ile ilgili şunlar söyledi:
“Yükseköğretim Kanunu’nda araştırma görevlileri ile alakalı düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hayata geçirildi. Hatırlayacaksınız haziran ayında 50/D’li yani sözleşmeli araştırma görevlilerimiz arasında doktorasını tamamlayan öğrencilerimizin, bulundukları üniversitelerde gerekli akademik çalışmaları tamamlayabilmeleri için 1 artı 1 uygulamasını başlatmıştık. Meclis üyelerimiz, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiş ve kanun yürürlüğe girmişti. Bu, ‘50/D’ diye tabir edilen sözleşmeli araştırma görevlileri arasında sevinçle karşılandı. Zira 2 sene boyunca gitmek istedikleri, öğretim üyesi olarak bulunmak istedikleri üniversitelerin beklentilerini karşılayacak çalışmaları yapmak için zamanları olmuş oldu. Gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanımız yine geçtiğimiz günlerde bu konuda daha köklü bir çözümün yapılmasını bizlerden istedi. Bu konuda gerek Çalışma Bakanlığı gerekse kanunun kendisini ilgilendirdiği YÖK, sözleşmeli araştırma görevlileri ile alakalı onların durumunu daha da iyileştirecek mevzuat çalışmalarını başlattı.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TAMAMLANACAK
İnşallah Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay önderliğinde araştırma görevlileriyle alakalı mevzuat çalışması, önümüzdeki günlerde tamamlanacak. İçerikle alakalı olarak ancak düzenleme hayata geçmeden önce; yani netleştikten sonra bir şeyler söylenebilir. Sizlerin de bildiği gibi sözleşmeli araştırma görevlilerinin beklentilerinin bir kısmı aslında karşılanmış oldu. Şimdi bu yeni düzenleme aslında onların akademik çalışmalarını daha sağlıklı ve psikolojik olarak kendilerini daha motive edecek şekilde,  kadroluöğretim elemanlığına geçmesine yönelik bir çalışma olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!