Özür grubunda 3 bin 500 öğretmenin ataması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Özür grubunda 3 bin 500 öğretmenin ataması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 16:18

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önceki özür grubu atamasında yer almayan öğretmenlerin tamamını atadı.

Haberin Devamı

Atama sonuçları Bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önceki özür grubu atamasında yer almayan öğretmenlerin tamamını atadı. Atama sonuçları bakanlığın internet sitesine konuldu. MEB’den yapılan açıklamada, ağustos döneminde iller arası isteğe ve özüre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64 bin 460 öğretmenden 42 bin 284’ünün talebinin yerine getirildiği belirtildi.

Sağlık, eş ve öğrenim özrü nedeniyle başvuruda bulunan öğretmenlerden 3 bin 527’sinin ise taleplerinin yerine getirilmediği hatırlatılarak, bu öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için il milli eğitim müdürlüklerinden ek kontenjan talep edildiği, yeniden değerlendirme yapmalarının istendiği bildirildi. Açıklamada, şunlara yer verildi:

Haberin Devamı

“Yeni veriler ışığında bu durumdaki öğretmenlerimizden 3 bin 507’sinin ataması, istedikleri illere ve öğretmen olarak gerçekleştirilmiştir. 20 öğretmenimizin ise yer değiştirme talebinde bulunduğu ilde branşlarına uygun kurum olmaması nedeniyle işlemleri gerçekleştirilememiş ancak kendileri tek tek aranıp rızalarıyla memuriyete geçişle ilgili görüşleri alınmıştır. Bu şekilde memurluğa geçecek öğretmenlerin branşlarında ihtiyaç doğması anında öğretmen olarak atamaları yapılacaktır.”

Sonuçlar internette

İller arası özüre bağlı olarak yeniden değerlendirme sürecinde atama yapılırken, en yüksek puandan başlayarak ilçelerin merkeze olan uzaklığı gözetildiği belirtildi. Kurumların tercih edilme olasılıklarının da dikkate alınarak atamaların yapıldığı açıklandı. Bu kurumların tercih edilme olasılıklarının 4 milyon örnekleme üzerinden il içi sıra tayin verisi kullanılarak matematiksel olarak hesaplandığı, ayrıca illere bu atama sonucunda aynı branştan öğretmenlere becayiş yapma hakkı da tanındığı belirtildi. Atama sürecinde, özür başvurusunda bulunan öğretmenlerin tamamının istedikleri illere atandığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!