Özel Yasmin’e özel sergi

Güncelleme Tarihi:

Özel Yasmin’e özel sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 07:00

Okulunun tek down sendromlu öğrencisi Yasmin Evkaya’nın arkadaşları, küçük kızı anlattıkları karikatürler ile sergi açtı. Sergiyi gezen Yasmin, mutluluğunu ‘Bu benim’ diyerek gösterdi.

Haberin Devamı

İZMİR Selçuk’ta 92 öğrencili Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Ortaokulu’nun tek özel eğitim öğrencisi Yasmin Evkaya, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda arkadaşları ve öğretmenlerinin düzenlediği sergiyle unutamayacağı bir mutluluk yaşadı. Özel eğitim öğretmeni Işılay Karabaş, öğrencisi Yasmin’e kendisini arkadaşlarının gözünden anlatmak istedi. 6., 7. ve 8’inci sınıf öğrencilerinden bir ekip kurdu. Ekip bir hafta çalışarak Yasmin için karikatürler çizdi. Daha sonra ekip, karikatürleri boyadı. Ardından da okulda karikatürlerden oluşan bir sergi açıldı. Öğretmen Karabaş, şunları ifade etti:

OKULUN NEŞE KAYNAĞI

“Yasmin çok enerjik, neşe dolu, özgüveni çok yüksek bir öğrencimiz. İnsanların onu tanıması, onun da kendini insanların gözünden görebilmesi için bu çalışmayı yaptık.”

Haberin Devamı

YÜZÜ DİKTİĞİ ÇİÇEĞİN SAKSISINDA

Karabaş: “Sınıfımızın önünde 10 saksı var. Çiçeklerin bakımından da öğretmenler ve öğrenciler sorumlu. Özel eğitim sınıfı önünde duranlardan bir tanesine Yasmin çiçek dikmişti. Saksıya, yüzünü çizdik. Mezun olduktan sonra hatırası bizimle olmaya devam edecek.”

BAKMADAN GEÇME!