ÖSYM YDUS sonuçları açıklandı! 2 soru iptal!

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM YDUS sonuçları açıklandı 2 soru iptal
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2020 10:53

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-YDUS) sonuçları, kimlik bilgileri ile sorgulanabiliyor. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Alanı Temel Soru Kitapçığında ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testinde yer alan iki sorunun iptal edildiği 2019 YDUS sonuçları, ÖSYM AİS ekranı aracılığıyla da görüntülenebilecek. İşte, YDUS 2019 sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Binlerce doktorun 22 Aralık 2019 tarihinde katılım gösterdiği YDUS sonuçları, 30 Ocak Perşembe günü açıklandı. 

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Alanı Temel Soru Kitapçığında yer alan 68. sorunun ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testindeki 51. sorunun iptal edilmesine, Genel Cerrahi Testindeki 39. sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Testinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacak.

Sağlık Bakanlığınca, 2019 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (2019-YDUS) başvuran adaylardan 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun Ek 5 inci maddesindeki süre koşulunu sağlamadığı bildirilen 118 adayın sınavı geçersiz sayılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!