Güncelleme Tarihi:
2010 yılında değişmiş ve tek sınavdan iki sınava geçiş yamış olan YGS için geri sayım başladı. 2015 YGS sınavına çok az bir zaman kaldı. Öğrenciler son hızla çalışmalarına devam ediyor, kimileri ise defteri kitabı kapattı. 2015 YGS sınavına girecek öğrencilerin sınav giriş yerleri yayınlandı.
Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı merakla beklenen YGS sınav giriş yerleri belli oldu. Sınav giriş yerinizi öğrenmek için haberimizdeki linke tıklayarak öğrenebileceğiniz gibi ais.osym.gov.tr adresinden de ulaşabilirsiniz.
Sınavda, Milli eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alacak. YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Türkçe Testi: 40 soru, Matematik Testi: 40 soru, Sosyal Bilimler Testi: 40 soru, Fen Bilimleri Testi: 40 soru olmak üzere toplam 160 soru var.
ADAYLAR TÜM YGS SORULARINI GÖREBİLECEK
ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), sorularının yüzde 80'inin, sonuçlarının açıklanmasından sonra, 10 gün süreyle, Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacağını bildirdi. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bazı gazetelerde, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen soruların yayımlanmadığı ve mahkeme kararına uyulmadığı gibi "asılsız" iddiaların yer aldığı belirtildi.
SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER:
Adaylar, 2015-YGS Sınava Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktıları ile nüfus cüzdanı veya pasaportunu sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyeceği için bu belgeyi sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinebilirsiniz.
Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir. Sınava girebilmeniz için 2015-YGS Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunuzun da yanınızda bulunması zorunludur . Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
67 YAŞINDA YGS’YE GİRECEK
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine bağlı Darsu köyünde yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Yangın, üniversite hayalini gerçekleştirmek için gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) heyecanla bekliyor.
Mehmet Yangın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra kendi işini kurduğunu belirterek, uzun yıllar Türkiye'nin sanayisine katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi.
1960'tan itibaren sanatını ilerletmeye çalıştığını ve birçok meslek erbabı yetiştirdiğini ifade eden Yangın, şöyle konuştu:
"Hep içimde bir ukde olarak kaldı okuyamamak. İlkokulda öğretmenim 'sizi Kastamonu'ya gönderelim, okuyun' dedi. Babam zaten gurbetteydi, okula giderken de yoklukla çok savaştık. O zaman çanta, defter nerede. Ayağımızda ayakkabı bile yoktu, çoğu zaman yarı çıplak ayakla karda okula gidip geldik. İşlerimi çocuklarıma devrettim, emekli oldum hem imkan doğdu hem zaman. Açıktan da olsa bir üniversite bitirmek için pazar günü Kastamonu'da YGS sınavına gireceğim."