Ortak evimiz dünya

Güncelleme Tarihi:

Ortak evimiz dünya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 13:34

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen programda ‘Çevre ve Çocuk Akademisi ile Ortak Evimiz Dünya Çocuk Hikâye Seti’ tanıtımı yapıldı. Çocukların çevre bilinciyle yetişmeleri için ilk adımı, 7 ve 8’inci sınıflardaki çevre eğitimi seçmeli dersinin müfredatının güncellenmesiyle attıklarını hatırlatan Bakan Özer, tanıtım programında şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLERİMİZ BU EĞİTİMLERE AKTİF OLARAK KATILDI
"Çevre eğitimi ve iklim değişikliği dersi olarak dersimizi değiştirdik. 6, 7 ve 8’inci sınıflara seçmeli ders olarak koyduk. Daha sonraki adımımızda tüm öğretmenlerimize çevre farkındalığı, sıfır atık kültürünün farkındalığını artırmayla ilgili okullarımızda bu kültürün yaygınlaşmasıyla ilgili birlikte eğitimler düzenledik. Gördük ki öğretmenlerimiz bu tür eğitimlere çok daha istekliler. Zorunlu olmamasına rağmen hemen hemen tüm öğretmenlerimiz bu eğitimlere aktif olarak katıldılar.

‘ÇEVRE DOSTU 1000 OKUL’ PROJESİYLE YOLA KOYULDUK
Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 'Çevre Dostu 1.000 Okul' projesiyle yola koyulduk. Yine bu projeyi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Türkiye'de tüm ilçelerimizde, temel eğitimde bin okul seçerek bu okulda GES'ten (Güneş Enerji Santralleri) yağmur suyunun toplanmasından atıkların toplanıp tekrar kullanılmasına kadar çevre kültürünün aktif olarak yaşayarak öğrenildiği eğitim ortamlarının oluşturulması için yola çıktık ve inşallah bugün bu projenin kapanışını yapacağız.

Haberin Devamı

BİN 325 SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Sistemde şu anda çocuklarımızın kullanılmayan malzemeleri dönüştürerek yapmış oldukları aktif olarak süreçlere katıldıkları bin 325 sıfır atık kütüphanelerimizi öğrencilerimize, okullarımıza kavuşturmuş olduk. Şimdi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çevre akademisi eğitiminin sürekliliğini sağlamayla ilgili bir projesinin parçası olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah, Eğitim Bilişim Ağı ve Öğretmen Bilişim Ağı içinde bu eğitimlerle tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin süreçlerde aktif yer alması için Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz.

ÖĞRENCİLERİMİZ BU DÜNYANIN BİZE EMANET OLDUĞU BİLİNCİ İLE YETİŞSİNLER
İstiyoruz ki öğrencilerimiz aynı zamanda kültür, medeniyet bilgisiyle donanarak doğaya saygılı, çevreye duyarlı, tasarruf kültürü almış ve başka dünyamızın olmadığı, bu dünyanın bize emanet olduğu bilinciyle yetişsinler. Bunun en yaygın şekilde öğrenileceği mekânlar, okullarımız çünkü 19 milyon öğrencinin, 1.2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sistemimiz var. Dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemi değil, evrenidir. İşte bu evrende yaptığımız çevre bilinciyle ilgili, atıkla ilgili her türlü adımlar, uzun vadede çok kalıcı etkileri olacak atılımlardır. İnşallah, buradaki akademide öğrencilerimiz çok kapsamlı eğitimleri alacaklar ve hazırlanan hikâye setleri de öğrencilerimizin bu bilinci arttırmalarında çok önemli katkıları olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!