İlk ara tatil ve sömestr tatili ne zaman? Okullar ne zaman tatil olacak?

Güncelleme Tarihi:

İlk ara tatil ve sömestr tatili ne zaman Okullar ne zaman tatil olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 15:34

Milyonlarca öğrencinin eğitim öğretim dönemi devam ederken, yarıyıl ve sömestr tatilinin başlayacağı tarih, gündeme gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu sene ilk kez uygulamaya konulan ara tatil dönemi kasım ayında başlayacak. Daha sonra ise yarı yıl tatili başlayacak. Peki, Okullar ne zaman tatil olacak? İlk ara tatil ve sömestr tatili ne zaman? İşte, 2019 2020 tatil takvimi.

Haberin Devamı

İlk ara tatil ile birlikte okullar ne zaman tatil olacak sorusuna cevap arayan birçok öğrenci ve veli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma takvimini araştırmaya başladı. Öğrenci ve veliler haricinde öğretmenlerin de merak ettiği 'Okullar ne zaman tatil olacak?' sorusu, eğitmenler için seminer anlamına gelecek. Peki, ilk ara tatil ve sömestr tatili ne zaman icra edilecek? İşte, okullar ne zaman tatil olacak sorusunun cevabı

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı çalışma takvimine göre 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün).

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN?

Öğrenci ve öğretmenlerin yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi ise 3 Şubat 2020'de başlayacak.

Haberin Devamı

İKİNCİ ARA TATİL OLAN NİSAN ARA TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

OKULLARA YÜKSEK HIZLI İNTERNET

MEB ve GSM operatörleri arasında yapılan anlaşmayla, Türkiye genelindeki 3 bin 374 okula yüksek kapasiteli ve hızlı internet erişim hizmeti sunulacak. Böylelikle okullar yüksek nitelikli video, ses, resim gibi eğitim içeriklerine ulaşabilecek.

BAKMADAN GEÇME!