Okuldan atılan arkadaşları için eylem yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Okuldan atılan arkadaşları için eylem yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 13:13

Antalya'da 1 Mayıs öncesi Karatay Anadolu Lisesi önünde bildiri dağıtan 3 liselinin okuldan atılması üzerine arkadaşları eylem yaptı.

Haberin Devamı

Kepez’de bulunan Karatay Anadolu Lisesi 12’nci sınıfa giden 3 öğrenci, 1 Mayıs öncesi okul önünde bildiri dağıtırken polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılan 3 liseliye, okulun önerisi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu kararıyla, ’siyasi örgütler adına bildiri dağıtmak, düzenlenmiş eylemlere katılmak’ suçlamasıyla tasdikname ile okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Mezuniyetlerine bir ay kala okuldan atılan öğrenciler, başka okullara kayıtlarını yaptırdı.
Arkadaşlarının okuldan atılmasını protesto eden 10 öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gitti. Ellerinde ’Demokratik Lise Mücadelemiz Engellenemez’ yazılı pankart taşıyan öğrenciler, arkadaşlarının okuldan atılmasının antidemokratik bir uygulama olduğunu belirterek, "1 Mayıs resmi tatil ilan edilen bir gündür. Bugünle ilgili bildiri dağıtmak da yasalara aykırı değildir. Arkadaşlarımızın hakları geri verilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!