Güncelleme Tarihi:
1 milyon 200 bin öğrencinin okul öncesine, 1 milyon 136 bin öğrencinin de ilkokula başladığını aktaran Bakan Avcı, şunları söyledi:
“Bu yıl da bir mesleki ve teknik Anadolu lisesinde eğitim açılışını yaptık. Çünkü mesleki eğitime büyük önem ve öncelik veriyoruz. Mesleki ve teknik eğitimde 2002-2003’te öğrenci sayısı 1 milyonun altındaydı. Bu yıl 2 milyonun üzerinde. Mesleki ve teknik eğitimin, ortaöğretim içindeki payını yüzde 30’dan 50’ye; 2002-2003’te 60 bin civarında olan öğretmen sayımızı, geçen yıl 130 bine; 1.920 olan mesleki ve teknik lise sayısını 4 bin 89’a yükselttik.
SOSYAL MEDYA YASAKLARI
Mesleki ve teknik lisesi mezunlarının yükseköğretime geçişteki katsayı uygulamasını kaldırdık. Organize sanayi bölgelerindeki 19 mesleki ve teknik eğitim okulundaki 10 binden fazla öğrenciye destek sağlandı. Okul sayısını 100’e çıkaracağız. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu kurduk. Eğitimle sektör arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla 61 kuruluşla, 70 ile 1 milyon 750 bin arasındaki öğrenciyi ilgilendiren protokoller imzaladık. Kısa sürede onlarca yıldır birikmiş problemin çoğunu çözdük. Mesleki ve teknik eğitimi hızla değişen iş hayatının gereklerine uygun dönüştürmeye devam edeceğiz.”
Gazetecilerin sosyal medyayla ilgili öğrencilerin dikkate alması gerekenlerin ne olduğunu sorması üzerine Bakan Avcı, bilişim teknolojileri ve akıllı telefon gibi donanımların ufku açtığını, erişim alanını genişlettiğini, ancak çok bilinçli kullanılması gerektiğini vurguladı. Avcı, yönetmelikte sınıfta cep telefonu kullanımına ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin değişikliklere değinerek, “Bu değişiklikte özel hayata müdahale anlamına gelebilecek çekimler veya paylaşımlar konusu var. Sakın bu tür şeylere girmeyin. Kimsenin hoşlanmayacağı görüntülerini en yakın arkadaşınız da olsa çekmeyin, çektirmeyin ve paylaşmayın. Bu aletlerin sadece araç olduğunu bilerek bilinçli kullanmaya gayret edin” diye konuştu.