Okul yöneticisi atama yönetmelik taslağı askıda

Güncelleme Tarihi:

Okul yöneticisi atama yönetmelik taslağı askıda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 17:28

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmelik Taslağı, MEB Veri Toplama Modülü’nde yayınlandı. Paydaşlardan gelen görüş ve öneriler de dikkate alınarak taslağa son hali verilecek.

Haberin Devamı

Okul yöneticisi atama yönetmelik taslağı MEB Veri Toplama Modülü’nde yayınlanarak askıya çıkarıldı. Bu kapsamda paydaşların, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmelik Taslağı’yla ilgili öneri ve isteklerini modül aracılığıyla 15 gün içerisinde bildirebileceği açıklandı. Taslakta okul yöneticileri atamalarında yazılı ve sözlü sınav öngörülüyor. Test usulü olacak yazılı sınavda, 100 puan üzerinden 60 ve daha fazla alanlar başarılı sayılacak. Sınav tarihi, yapılmadan en az otuz gün önce Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak. 

20 TERCİH HAKKI

Yazılıda en yüksek puan alandan başlamak üzere, eğitim kurumlarının boş yönetici sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Bunda 100 tam puan üzerinden 60 ve yukarısında alanlar başarılı kabul edilecek ve isteyenlerin başvuruları elektronik ortamda alınacak. Adaylara en fazla 20 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilecek.

Haberin Devamı

Eğitim İş Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk’un verdiği bilgilere göre, 4 ve 8 yılını dolduran yöneticiler için görev süresinin uzatılması noktasında bir ek form dizayn edildi. Görev sürelerinin uzatılması sözlü sınava göre değil, değerlendirme formuna göre yapılacak. Atama puanı 6 ay geçerli olacak. Mevcut yönetmelikte sözlü sınava kişiler; adayın başarıları, ödülleri, eğitim durumu gibi kriterlerin göz önüne alındığı değerlendirme formuna göre çağrılıyordu. Taslak, yazılı sınav puanına göre sözlüye çağrılmasını öngörüyor.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER DEĞERLENDİRİLECEK
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün sayfasında yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Amacımız, paydaşlardan gelen görüş ve önerileri de dikkate almak suretiyle taslağa son şeklini vermek. Bu anlamda, taslakta yer alan düzenlemelerle ilgili belirtilecek olumsuz görüşlere yönelik mutlaka öneri de getirilmesi, amacımızın karşılanması açısından önem arz ediyor. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla paydaşların görüşlerini almak üzere düzenlemenin, muhatapların lehine olabilecek tüm hususları içerecek şekilde oluşturulmasına özen gösteriliyor. Bakanlığımızın veri toplama modülünde yayınlanan yönetmelik taslağının son şekli, üst hukuk normlarına aykırı olmamak ve eğitim öğretim hizmetlerinde aksamaya yol açmayacak şekilde olması kaydıyla, alınan görüş ve öneriler de değerlendirilecek.”

BAKMADAN GEÇME!