Okul müdürlerine SBS, PYBS eÄŸitimi

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürlerine SBS, PYBS eğitimi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 15, 2013 12:58

Milli Eğitim Baknalığı, okul yöneticilerine e-akademi üzerinden, SBS ve PYBS eğitimi başlattı. 13-31 Mart arasında yapılacak eğitimlerde, eşzamanlı ve eşzamansız çalışmalar yapılacak. Sonuçlar değerlendirilerek, raporlaştırılacak. Başarısız olan yöneticiler, yeniden eğitim alabilecek.

Haberin Devamı

Bakanlığa bağlı okullların yöneticilere yönelik, ‘E-akademi Seviye Bilerleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Başvuru Eğitim’i başlatıldı. 13 Mart’ta başlayan, internet üzerinden eşzamanlı ve eşzamansız olarak yapılacak çalışmada idarecilere, ölçme ve değerlendirme ile eğitimlerin başarı seviyelerini ölçebilen, ayrıntılı raporlar sunan bir öğrenme yöntemi uygulanacak.
Çalışma sonunda idareciler, her eÄŸitim için 20’şer sorudan oluÅŸan bir deÄŸerlendirmeye alınacak. 100 puan üzerinden yapılacak deÄŸerlendirme sonucunda 80 alanlar baÅŸarılı sayılacak. BaÅŸarısız olanlar eÄŸitimi tekrar alabilecekler.Â
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan yöneticilerin puanları MEBBİS’e işlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yaptığı duyuruda okul yöneticilerini, yaşanabilecek yoğunluktan dolayı eğitimleri son güne bırakmaması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Bilgi için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!