Öğretmen ihtiyacı analizi yapılıyor     

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen ihtiyacı analizi yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 13:52

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, "Şubat ataması öncesi hangi alanda ne kadar ihtiyaç var, bunun değerlendirmesi yapılıyor. Bu yıl en çok ihtiyaç duyulan din kültürü ve ahlak bilgisi ile özel eğitim öğretmenliğinin yanında rehberlik öğretmenliği de var" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, şubat ataması öncesi branş dağılımına göre öğretmen ihtiyacının belirlenmeye çalışıldığını belirterek, en çok ihtiyaç duyulan alanlar içinde din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve rehberlik öğretmenliğinin yer aldığını söyledi. Yılmaz, teknolojinin ilerlemesiyle öğretmenlerin teknolojik bilgi ve becerisinin arttığını söyledi.

Öğretmenlerin 10 yıl öncesine göre kıyaslanamayacak düzeyde teknoloji kullanımı becerisine eriştiğini ifade eden Yılmaz, kurumunun öğretmenlik ruhu ve psikolojisini öğretmen adaylarına kazandırmanın öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti. "Onun dışında öğretmenlerimizin bilgi ve donanımı yeterli düzeydedir" diyen Yılmaz, "Bilgiyi beceriye dönüştürmede tutum ve değerler konusunda eksiğimizi hissediyorum. Bunu gidermeye yönelik tedbirlere öncelik veriyoruz. Öğretmenlerimiz kalitesiyle dünya ile ölçüşecek düzeydedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şubatta 30 bin yeni öğretmen

Yılmaz, Şubat 2016'da 30 bin öğretmen atamasının yapılacağını hatırlatarak, atamanın hangi alanlarda ne kadar yapılacağının ise belli olmadığını aktardı. Yılmaz, öğretmen atamalarının İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün yetki alanında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Atamalara ilişkin branş dağılımı, Bakanlığın iki yıldır uyguladığı sisteme göre belirleniyor. Öğretmen açığı ve ihtiyaç duyulan alanları biliyoruz. Öğretmenlik alan bilgisi testi var. En çok ihtiyaç duyulan alanları buna göre belirliyoruz. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü norm çalışmasını tamamlamak üzere. Şubat ataması öncesi hangi alanda ne kadar ihtiyaç var, bunun değerlendirmesi yapılıyor. Bu yıl en çok ihtiyaç duyulan din kültürü ve ahlak bilgisi ile özel eğitim öğretmenliğinin yanında rehberlik öğretmenliği de var. Eğer İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü en çok ihtiyaç duyulan alana en fazla kadroyu verecek olursa böyle bir gösterge var."       

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!