Öğrencilerin robotu dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin robotu dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 14:14

Ortaokul öğrencileri tasarladıkları robotla Estonya’da düzenlenen “Robotex International Dünya Şampiyonası”nı kazandı. Öğrenciler, 28 ülkeden 3 bine yakın katılımcının yer aldığı şampiyonadan Türkiye’ye ödülle döndü.

Haberin Devamı

“FMV Master of Fire” isimli robotik takımının öğrencileri, geçtiğimiz mayıs ayında Antalya’da düzenlenen Robotex Turkey yarışmasında elde ettikleri Türkiye 1’inciliği sonrasında Estonya’da düzenlenen Robotex International Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. FMV Ayazağa Işık Ortaokulu öğrencileri 25-26 Kasım’da düzenlenen şampiyonada İtalya, Yunanistan, Amerika, Estonya, Romanya, Polonya, Güney Kore gibi ülkelerden katılım sağlayan rakiplerinin önüne geçmeyi başardı. Öğrenciler, dünya finalinde "Girls' Firefighting" kategorisinde tasarladıkları ve programladıkları otonom robot ile rakiplerinden daha yüksek puan alarak dünya şampiyonu oldu. 

YARI FİNALE KALDILAR
Okulun 'FMV Master Makers' robotik takımıysa Robotex Turkey yarışmasında elde ettiği Türkiye 3'üncülüğü ile Robotex International Dünya Şampiyonası'nda 'Sumo Robotu' kategorisinde yarıştı. Onlar da tasarladıkları ve programladıkları otonom robot ile gruptaki tüm rakiplerini yenerek yarı finale kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!