Güncelleme Tarihi:
Tabletle eğitim giderek yayılıyor. FMV Işık Okulları da Samsung Electronics Türkiye ile yaptığı işbirliği sonucunda tablet destekli eğitim için ilk pilot dersliğini Nişantaşı Kampüsü’ne açtı. Bünyesinde özel bir Eğitim Teknolojileri Birimi kuran ve personeli de dahil olmak üzere öğrencilerine ücretsiz olarak toplam 1100 tablet dağıtan okul, aynı zamanda Samsung’un geliştirdiği yeni sınıf yönetim yazılımı olan ‘Samsung School’un Türkiye’deki ilk, dünya genelinde 27 ülkede ise 6. uygulayıcısı oldu. Yeni uygulama interaktif bir ders ortamı sağlarken, öğrencilerin derslerde verimliliği arttırmayı ve öğretmenler için ders takibini kolaylaştırmayı hedefliyor.
Bilişim teknolojilerinin eğitime büyük katkısı olduğunu söyleyen Işık Okulları Bilgi İşlem Müdürü Candan Asal, “Küreselleşen dünyaya entegre olmak istiyoruz. Her yıl orta ve lise kademelerinin ilk sınıfı olan 5,9 ve lise hazırlık seviyesi öğrencilerine verilecek tabletlerle akıllı okul projesini geliştirmeye devam edeceğiz. Dördüncü yılın sonunda tüm öğrencilerimiz tabletleriyle derse girecek. Bu kapsamda kütüphane, ölçme ve değerlendirme, eğitim teknolojileri gibi eğitime destek veren diğer birimlerin çalışanları da bu süreç içinde yer alacak” dedi.
Dersleri mobil işleme imkanı
‘Samsung School’, öğretmenlere içerik ve ekran paylaşımı sağlayabilme ve eş zamanlı gurup aktiviteleri organize etme olanağı sunuyor. Öğrencilerin ders metaryellerine ve istedikleri tüm bilgilere ulaşmayı sağlıyor. Yoklama, not gibi verilerin girişinin yanı sıra raporlama, ekran paylaşımı sayesinde öğrencilerin eş zamanlı kontrollerinin sağlanmasını da mümkün kılıyor. S Pen teknolojisine sahip tablet bilgisayarlarda kalem ve kağıdın işlevselliğinde yazı yazılabiliyor.
Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları ve Tabletler Direktörü Selçuk Mirza ise şöyle konuştu: “Bu uygulama geleceğin sınıfını yaratma konusundaki yatırımlarının bir göstergesi. Teknolojik altyapıya sahip bu yenilikçi çözüm sayesinde dersler ilgi çekici hale gelecek. Konuları mobil olarak işleme olanağı bulunacak. Eğitim metotlarının şekillenmesine yönelik geliştirdiğimiz teknolojik ve yenilikçi çözümleri yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.”