ÖÄŸrencilerden ‘10 Kasım’ a özel koreografi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden ‘10 Kasım’ a özel koreografi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 10:43

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki öğrenciler, Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü münasebetiyle özel bir koreografi hazırladı. Ahlat ilçesindeki Selçuklu Ortaokulu’nda öğrenim gören 275 öğrenci, hazırladıkları özel bir koreografi ile Ulu Önder Atatürk'ü andı. Öğrenciler tarafından okul bahçesinde yapılan koreografi de saat ve Atatürk'ün ölüm yılı olan 1938 tarihini oluşturan öğrenciler, Atatürk'ü vefatının 84’üncü yıl dönümünde andı.

Haberin Devamı

Öğrenciler oluÅŸturdukları saat koreografisinde akrep, yelkovan ve saniye figürleri oluÅŸturarak Ulu Önder Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05 ÅŸeklini oluÅŸurdu. Öğrenciler daha sonra oluÅŸturdukları 1938 yılındaki 8 rakamını da sonsuzluk iÅŸaretine dönüştürerek Atatürk'ü sonsuza dek hatırlayacakları mesajını verdiler. Koreografi sonunda okul bahçesindeki bayrak yarıya indirilerek Atatürk'e saygı duruÅŸunda bulunuldu. Havadan dron ile görüntülenen koreografi izleyenlere duygulu anlar yaÅŸattı.Â

Öğrencilerden ‘10 Kasım’ a özel koreografi
DEMİRÖREN MTAL'DE 10 KASIM ANMASI
Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü yılında Demirören Medya Center’da yapılan bir programla anıldı. Program sabah saat 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Demirören Medya Center Artium’da Orka Quartet orkestrası Atatürk’ün sevdiği şarkıları çaldı. Daha sonra usta yazar Doğan Hızlan, Demirören Medya MTAL öğrencileriyle bir araya gelerek Atatürk, devrimleri ve gençlere bıraktığı Cumhuriyet’e ilişkin konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Öğrencilerden ‘10 Kasım’ a özel koreografi

KONYA'DA ÖĞRENCİLER ATATÜRK'ÜN İMZASINI OLUŞTURDU
Konya'nın Hüyük ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün imza koreografisini oluşturan ortaokul öğrencileri büyük beğeni topladı. Hüyük’te Yunus Emre Ortaokulunda öğrenim gören öğrenciler, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı çerçevesinde farklı bir etkinlikle Atatürk sevgisini gözler önüne serdi. Kaymakamlık binası bahçesinde ortaokul öğrencilerinin katılımı ve el ele vererek oluşturduğu imza, yükseklerden yapılan çekimle de görüntülendi. Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer, ilçe protokolü ve öğrencilerle kaymakamlık binası önünde oluşturulan imza koreografisinin ardından birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerden ‘10 Kasım’ a özel koreografi
HAYATLARINDA İLK KEZ ATATÜRK’Ü OKULDA ANDILAR
İzmir’de Seferihisar Bağımsız Anaokulu öğrencileri Atatürk’ü şiirler ve tören için hazırladıkları dans koreografisi ile andı. Hayatlarında ilk kez 10 Kasım’da okulda anma törenine katılan minikler, hüzünlü ve heyecanlıydı. Siyah giyinen öğrenciler, güne özel hazırladıkları şapka ve rozetleri de taktılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!