Güncelleme Tarihi:
Öğrenciler, 1-30 Nisan tarihleri arasında yemek tariflerini, hazırladıkları yemeğin fotoğrafını ve ismini, ad-soyad ve okul bilgileriyle birlikte www.dogakoleji.com adresine ulaştırdı. Seçilen 10 finalist 9 Haziran’da Çamlıca Doğa Koleji’nde bir araya geldi. Yetenekleri ve leziz tatları neticesinde finale kalan 10 şef yarışmaya “özel” hazırladıkları tariflerini jüri üyeleri karşısında ilk kez sundular.
Lezzet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emine Erdoğan, Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ, Yemek Programı Sunucusu Hülya Aydın, Yemek Programı Yapımcısı ve Şef Yiğit Alıcı, Gastronomi Uzmanı Vasfi Pakman oluşan jüri tarafından, küçük şeflerin lezzetleri değerlendirmeye alındı.
Topkapı Doğa Koleji’nden yarışmaya katılan 6’ncı sınıf öğrencisi Rasim İnan “Tavuklu Sebze Sürprizi“ yemeği ile birinci olarak ödülü, Playstation 4’e sahip oldu. Bursa Doğa Koleji’nden yarışmaya katılan Bora Sabahyıldızı “Hatay Usulü Tepsi Kebabı” ile ikinciliği elde ederek Ipad 2’nin kazandı. Elazığ Doğa Koleji öğrencisi Muhammed Bedri Arı ise “Penne Verdure” yemeği ile üçüncülük ödülünün yanı sıra Ipad Mini kazandı. Yarışmanın finalinin ardından yarışmacılar ve davetliler düzenlenen barbekü partisinde keyifli anlar yaşadı.