Öğrenciler kodlamayı eğlenerek öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler kodlamayı eğlenerek öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:55

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ’Geleceğin Programcıları Genç Dahiler Projesi’ne ait tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri doğrultusunda, öğrencilere yönelik ’Kodlama Saati’ etkinliği gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

180’den fazla ülkede gerçekleştirilen ve milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir hareket olan Kodlama Saati etkinliğinde, 9 farklı okuldan toplam 82 çocuk tüm dünya ile aynı anda kodlama yaptı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte, her yaştan öğrenci ve öğretmen programlama konusunda farkındalık yarattı.

Kodlamanın küçük yaşlarda öğrenilmesinin önemli olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Koca, "Facebook’un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmiştir. Bugün dünyanın en büyük bilgisayar devi olan Bill Gates ilk programını 13 yaşında yapmıştır. Erken yaşlarda henüz çocuğun zihni yalnızca bilgisayar oyunlarıyla dolmamışken ona programın nasıl oluştuğunu anlatmak onlar açısından son derece önemlidir. Kod okur yazarı olmak geleceğin sihirbazı olmaktır. Geleceğin dâhilerinin bizim çocuklarımız arasından çıkacağına inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mutlu Nisa Ünaldı Coral ise, kodlama eğitimlerinde neler yapıldığını anlatarak, "Bu etkinlik tüm dünyada yaklaşık 180 ülkede milyonlarca öğrencinin aynı anda yaptığı bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle Mersin Büyükşehir Belediyesine bizlere ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" diye belirtti.

Konuşmaların ardından proje ekibinde yer alan hocalara sertifikalarını verdi. Öğrenciler etkinlik sonunda tablet bilgisayarlar ile kodlama yaptı.

Etkinlikte, öğrencilere eğitim uzmanı Turan Özgür Öksüz ve robotik uzmanı Mustafa Çağlayan Durmaz tarafından Bilişim Temelli Bilim Etkinlikleri eğitimi verildi. Verilen eğitim sayesinde öğrenciler, sistematik düşünme, problem çözebilme, hafıza becerilerini geliştirme, karar verme ve eleştirel düşünme gibi konularda kendilerini geliştirebilecek.

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!