Güncelleme Tarihi:
Bakan Özer, yaptığı açıklamada depremden etkilenen illerdeki okulların açılması ve eğitim öğretimin normalleşmesiyle artık dönüş nakillerinin başladığını belirtti. Özer, 8 bin 959 öğrencinin memleketlerindeki okullarına nakil yaptırdığını söyledi. Deprem bölgesinden diğer illere nakil yaptıran öğrenci sayısının ise 252 bin 829’u bulduğunu açıklayan Bakan Özer, şöyle konuştu:
EN ÇOK DÖNÜŞ GAZİANTEP’E OLDU
“Deprem bölgesinden diğer illere nakil işlemleri artık durma noktasına geldi. Gelinen bu noktada okulların açılması sonucunda afet nedeniyle başka illere nakil yaptıran öğrencilerimizin tekrar memleketlerine dönüş nakilleri yaptığını görüyoruz. Bu kapsamda depremin yaşandığı illere dönüş yapmak isteyen toplam 8 bin 959 öğrencimizin nakillerini gerçekleştirdik. Buna göre Gaziantep’e 3 bin 402, Kahramanmaraş’a bin 274, Adana’ya 878, Hatay’a 796, Osmaniye’ye 607, Diyarbakır’a 546, Malatya’ya 533, Şanlıurfa’ya 486, Adıyaman’a 345 ve Kilis’e 92 öğrencimiz nakil oldu.
HAYATI NORMALLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Deprem bölgesindeki on ilden diğer illere ise toplam 252 bin 829 öğrencinin nakli gerçekleşti. En fazla nakil yapılan illerden Ankara’ya 34 bin 441, Mersin’e 23 bin 307, Antalya’ya 22 bin 190, İstanbul’a 19 bin 434, Konya’ya ise 13 bin 665 öğrencimizin naklini gerçekleştirdik. Eğitim ailemiz, afet bölgemizden diğer illerimize naklini yaptığımız öğrencilerimizi yeni okullarında bağrına bastı. Tüm zorlukları beraber aşacak, her zaman evlatlarımızın yanında olacağız. Afet bölgesinde evlatlarımızı okullarında öğretmenleriyle buluşturarak eğitim öğretimi normalleştirip hayatı da normalleştirmeye devam edeceğiz.
EĞİTİM KADEMELİ OLARAK BAŞLAYACAK
Çadırlarda, konteynerlerde ve prefabrik okullarda öğrencilerimizi öğretmenleriyle buluşturduk ve ilk etapta çocuklarımızın depremin olumsuz etkilerini, bu travmayı sağlıklı bir şekilde atlatmaları için gece gündüz demeden bütün arkadaşlarımızla sahada çalıştık. Bilindiği gibi afetin yaşandığı on ilde eğitim öğretim süreçlerini üç aşamada planladık. Birinci kategoride yer alan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart; ikinci kategoride yer alan Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart’ta eğitim öğretimi başlattık. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da ise eğitim öğretim 27 Mart tarihi itibarıyla kademeli olarak başlayacak.”