Node.js nedir ve ne işe yarar? Node Js ne için kullanılır

Güncelleme Tarihi:

Node.js nedir ve ne işe yarar Node Js ne için kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 05:33

Herkes Node.js'nin programlama dünyasını ele geçirmesinden ve büyük avantajlarından bahsediyor. Tüm çerçeveler ve diller bazı avantajlar sağlarken, işletmelerde geliştirmeyi devralan Node.js nedir ve neden büyük ölçekli uygulamalar için bir standart haline gelmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Node.js, altyapının bir uygulama oluşturmasını ve çalıştırmasını sağlayan bir JavaScript çalışma zamanı ortamıdır.

 Node.js Nedir ve Ne İşe Yarar?

 JavaScript'in çekim gücünden ve modern Web geliştirmede her yerde bulunmasından kaçmak zordur. Uzun yıllardır etkileşimli, modern arayüzler oluşturmak için harika çerçeveler ve kitaplıklar sunarken, diğer iyi kurulmuş dillerle rekabet edebilecek herhangi bir arka uç platformu asla kullanmadı. Ancak JavaScript bloğundaki Node.js, o zamandan beri birden fazla startup ve kuruluş tarafından benimsenen, uygulanabilir bir alternatif sunmaya başladı. Node.js ile geliştirme, kurumsal uygulamalar için yeni standart olarak kendi görüşüne uygundur. Hatta bazıları, Java'nın 1995'ten beri elinde tuttuğu bir nokta olan en güvenilir dil olarak tahttan indirerek, Java'nın yerini alma potansiyeline sahip olacak kadar güçlü olduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı

 Görünüşe göre şimdi her ay, kurumsal düzeyde başka bir şirket, platformu operasyonlarında başarıyla kullandığını ortaya koyuyor. Bugün itibariyle listede Walmart, NASA, Intel ve Twitter gibi devler yer alıyor. Diğerleri, ekiplerinin üretkenliğini artırmak ve uygulamalarının performansını artırmak için mevcut kodlarını Node.js'ye yeniden yazmaya karar verdi. Node.js kod yürütmenin hafif, ölçeklenebilir ve platformlar arası bir yoludur. Son derece verimli ve ölçeklenebilir ağ uygulamasını mümkün kılan olaya dayalı bir G/Ç modeli kullanır. Bir milyardan fazla indirme ile Node.js, gerçek zamanlı uygulamalar, Nesnelerin İnterneti ve mikro hizmetler oluşturmada başarılıdır. Diğer tüm teknolojilerden daha hızlı çekiş kazanıyor ve en çok talep edilen geliştirici becerileri arasında yer alıyor.

 Node.js, Google Chrome'un C++ ile yazılmış, birden fazla işletim sistemi için oluşturulmuş ve süper hızlı V8 çalışma zamanı üzerine kurulmuştur. Hem V8 hem de Node, performans artırıcılar, güvenlik yamaları ve modern JavaScript özellikleri desteği ile sık sık güncellenir. JavaScript kullanımı ayrıca, Web'deki en yaygın veri değişim biçimi olan JSON verilerini dönüştürmenin varsayılan olarak hızlı olduğu anlamına gelir. Node.js'nin tek iş parçacıklı, olaya dayalı mimarisi, birden çok eşzamanlı bağlantıyı verimli bir şekilde işlemesine olanak tanır. Popüler web platformlarının çoğu, her yeni istek için ek bir iş parçacığı oluşturur ve bunu işlemek için gereken süre boyunca RAM'i kullanır.

Haberin Devamı

 Node js Ne İçin Kullanılır?

 Herhangi bir programlama dili, onları diğerleri arasından seçmeniz için size bazı nedenler verecektir. Node.js ile ilgili olan şey, geniş ölçekte uygulamalar için geliştirilmiş olmasıdır. Modern araçlar ve karmaşık uygulamalar geliştirmenin ileriye dönük yolunu benimsemesi, Node.js'yi diğer programlama teknolojilerinden farklı kılar.

 Her proje küçük başlangıçlarla başlar. Ancak zaman geçtikçe, bir sorun için bir çareden daha fazlası gerekmektedir. Büyüme ve evresinde yeni özellikler ve beklentileri yüksek kullanıcılar kazanılıyor. Farkına bile varmadan, geliştirme ekibinizin başa çıkmakta zorlandığı devasa bir projeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Node.js, gerçek zamanlı, yüksek trafikli uygulamalar oluşturmayı gerçekten hızlı hale getirir . Hem istemci hem de sunucu tarafı için JavaScript'te kodlamayı mümkün kılar.

Haberin Devamı

 Bunun yanı sıra, ön uç ve arka uç geliştiriciler arasındaki boşluğu doldurduğu için geliştirme sürecinin verimliliğini artırır. Sürekli büyüyen NPM (Düğüm Paket Yöneticisi) geliştiricilere kullanmaları için birden fazla araç ve modül sağlar. Böylece üretkenliklerini daha da artırır. Kod diğer dillerden daha hızlı yürütülür. Node, kurumsal uygulamalar arasında popüler bir çözüm olan mikro hizmetler için de mükemmeldir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!