Nisbi Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Nisbi Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Nisbi Ne Demek, Ne Anlama Gelir Nisbi Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 11:10

Merak edilen birçok konu hakkında bazı araştırmalar yapılabiliyor. Bireyler iletişim halindeyken farklı sözcük türleriyle karşılaşınca anlamlarını internet sitelerinde araştırabiliyor. Nibsi kelimesi de araştırılan önemli bir kelimedir. Bireyler nisbi kelimesinin doğru anlamlarını öğrenmek adına bazı araştırmalar gerçekleştiriyor. Nisbi ne demek, ne anlama gelir? Nisbi kelimesinin TDK sözlük anlamı hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Farklı alanlarda kullanılan kelimelerden biri de, nisbi kelimesidir. Nisbi kelimesi Arapça dilinden Türkçe diline geçiş yapan bir kelimedir. TDK'ya göre nisbi kelimesi, birbirine göre anlamına sahiptir. 

 Nisbi Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 İnternet sitelerinde bulunan yazılar içerisinde bazı merak edilen sözcükler bulunabiliyor. Bireyler ilk kez gördükleri sözcük türleri hakkında bir takım araştırmalar yapabiliyor. Sözlüklerden yardım alan kişiler, nisbi kelimesinin doğru anlamlarını öğrenmek istiyor. Arapça kökenli olan nisbi kelimesinin doğru kullanımı için, anlamının bilinmesi gerekiyor. Nisbi kelimesi, göreceli anlamında kullanılan önemli sözcükler arasındadır. Göreceli ve birbirine göre anlamlarıyla kullanılması gereken bir sözcüktür. 

 Nisbi Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

Haberin Devamı

 Sözcük türleriyle ilgili yapılan bazı araştırmalar internet sitelerinden takip ediliyor. Nisbi sözcüğünün TDK'da yer alan karşılığıyla alakalı bilgi sahibi olmak isteyenler, bazı araştırmalar yapabiliyor. TDK'da anlamı araştırılan nisbi kelimesinin bazı anlam karşılıkları vardır. Nisbi kelimesi TDK'ya göre, birbirine göre anlamında kullanılması gerekiyor. Birbirine göre anlamı dışında, göreceli anlamında da kullanılan kelimeler arasında bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!