Güncelleme Tarihi:
Levent Uysal sözlerine şöyle devam etti:
Eğitimi bir bütün olarak değerlendirmediğiniz sürece başarıya ulaşmanız imkansız. Bu bütünlüğün içinde teori ile pratiği birleştirmek, değişime ayak uydurmak kadar değişimi bizzat gerçekleştirmek, dünyayla beraber hareket ederken içinde bulunduğu topluma fayda sağlayacak projeleri de ihmal etmemek gibi değerler var. Bizim hedeflerimizden biri de topluma fayda ve değer sağlayacak projeler üretmek. Üniversite eğitimi öğrencinin arzu ettiği ve hayatını kuracağı mesleği edinmesi ve kariyer planlaması yapması için en önemli dönemdir. Fakat biz öğrencinin bize gelmeden önceki zorlu döneminde de yanında olduğumuzu gösteriyoruz.
Kampuslarımızden birinin yer aldığı Bayrampaşa’da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber ortak yürüttüğümüz bir proje var. İsteyen öğrencilere hafta sonları, Nişantaşı Üniversitesi’nde ücretsiz LYS kursu veriyoruz.
Biz her adımda öğrencinin yanındayız. Üniversite sınavına hazırlanırken, hazırlık sınıfında iyi bir İngilizce eğitimi alması, eğitim süresi boyunca teori ile pratiğin birarada yürütüldüğü dersler alarak mesleğine hazır olması, staj yapması ve iş bulması konusunda, kısacası her an onun adına en iyisinin gerçekleşmesi için yanındayız.
Eğitim ve hayat bir trenin kompartımanları gibidir. Birbirini tamamlayan süreçlerin tamamına hakim olmazsanız kaliteli hizmet sunamazsınız.
Toplum hayatını kolaylaştırmak için iyi iktisatçılar yetiştirmeliyiz
Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, toplum hayatını kolaylaştırmaya yönelik çözümler üretmenin önemli bir ayağının da inovasyon ekonomisinin iki taraflı çalışan mekanizmasını iyi bilmek olduğunu vurgulayarak ülke ekonomisine katkılarının altını çizdi.
Türkiye’nin –örneğin- yerli otomobil üretecek güçleri olduğunu mühendislik ve ekonomi inovasyonunda sorunu olmadığını ve Nişantaşı Üniversitesi’nin gerek ekonomi, ekonomi ve finans gerekse mühendislik bölümlerinde gençleri kendi güçlerini görecek ve kullanacak şekilde yetiştirdiklerini belirtti.
Alkin, sözlerine “Gençlerimiz markalaşmanın önemine hakim, kendi projelerini tasarlayacak ve uygulayacak öğrencilerin eğitimi için en iyi imkanları sunuyoruz” diye devam etti.
Birbirinin dilini öğrenmek isteyen insanların bir araya gelerek karşılıklı dil öğrenme ve öğretme sürecine TANDEM deniliyor. Nişantaşı Üniversitesi de World Cafe Project başlığı altında Tükiye’ye yerleşmiş yabancılarla öğrencilerini buluşturarak beraber vakit geçirmelerini sağlıyor. Öğrenciler, haftada bir kez kendi aralarında buluşuyorlar. Ayda bir kere de bütün katılımcıların bir arada olduğu bir toplantı düzenleyip yaptıklarını grupla paylaşıyorlar.
Kendileri buluştukları zaman bir saat İngilizce, bir saat da Türkçe konuşuyor. Buluşmalar sadece oturup sohbet etmek şeklinde değil pratik hayatı kolaylaştıracak etkinliklere yönelik oluyor. Örneğin beraber alışveriş yapıyorlar. Alışverişin bir saati İngilizce, bir saati Türkçe gerçekleşiyor.
Günümüzde çok uluslu şirketlerin ne kadar çoğaldığı ve gerçekten derinlemesine araştırma yapıp bilgi sahibi olabilmek için yabancı dil bilmenin gerekliliği düşünüldüğünde projenin önemi daha çok ortaya çıkar. Proje, çok kültürlü bir çevre ve ortam içerisinde sosyalleşme olanağı sunarken kendiliğinden öğrenme süreçlerini ve dil edimini pekiştirir ve bilgi paylaşma ve edinme isteğini tetikler ve bu konuda cesaret verir.
TANDEM’e İngiltere, ABD, İtalya, Botsvana, Afganistan, İran, Mısır,Yemen, Makedonya, Hong Kong ve Somali olmak üzere 12 farklı ülkeden yabancı dil ortakları ve Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Kaliteli eğitim vermek kadar bunu herkes için ulaşılabilir kılmak için de çalışıyor. Kampus yeri seçiminden burs imkanlarına kadar her şey, iyi eğitimi daha çok kişiye ulaşılabilir kılmak için.
Nişantaşı Üniversitesi’nin bölüm ve programlarının üçte ikisi, yüzde 75 burs oranıyla öğrenci alıyor.
Vakıf bilinciyle yola çıkan ve “vakfetme” prensibiyle hareket eden üniversite, öğrenciler kadar velileri de düşünerek uzun ve zorlu bir süreç sonunda üniversiteye gelen öğrencilere yüksek oranda burs veriyor. Böylece öğrencilerin çalışmalarını ödüllendirdiği kadar velilerin de sırtından yük alabilmek için bütün kolaylıkları sunuyor.
Üniversitenin mühendislik bölümlerinin tamamı yüzde 75 burs veriyor. Yine gittikçe önem kazanan mesleklerden Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Radyo Televizyon ve Sinema, İç Mimarlık gibi bölümleri de yüzde 50 burs oranıyla öğrenci alıyor. İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bölümleri ve meslek yüksekokulu programlarının yine yaklaşık üçte ikisine yüzde 75 burs oranıyla öğrenci alınıyor. Nişantaşı Üniversitesi’nde verilen burslar disiplin suçu dışında asla kesilmiyor.
S
Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Can Uysal “Sektördeki gelişmeleri bire bir takip edip yerinde izliyoruz. Bütün öğrencilerimiz hangi alanda eğitim alıyorsa mutlaka o mesleğe dair kuruluşları ziyaret edip sektörden isimlerden bilgi alıyorlar ve yerinde tetkik ediyorlar. Borsa İstanbul, Atatürk Havalimanı veya lojistik firmalarında, her öğrencimizin mesleğin temel eğitimini alması kadar uygulama alanlarını da görmesini sağlıyoruz.
Bunun yanı sıra iş dünyasına dair gelişmeleri takip edip seminer ve sempozyumlar düzenleyip önemli isimleri bir araya getirerek gelişen dünyadaki dönüşümlere öncülük ediyoruz.
Ekonomi Zirvesi, Lojistik Zirvesi, Sağlıkta Dönüşüm Zirvesi, Psikoloji Günleri bu alanda yaptığımız önemli çalışmalardan. Bunlarla kendi öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz kadar ilgili sektörde çalışan diğer insanlara da hizmet sunma amacındayız.
Tekstil ve Moda Tasarımı
Emek yoğun bir sektör olarak süregelen tekstil ve moda, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir yere sahip. Bu alanda çalışabilecek yetkinlikte insanların yetişebilmesi için, doğru bir tasarım eğitimi verilmesi gerekiyor. Nişantaşı Üniversitesi güçlü kadrosu ve fiziksel imkânları ile tekstil ve moda tasarımı adaylarına bu fırsatı sunmaktadır.
Nişantaşı Üniversitesi’nin atölyelerinde ve tasarım stüdyolarında sanat dünyası ile güncel tasarım kavramlarının iç içe geçtiği, dünya standartlarında bir tasarım eğitimi veriliyor. Yerli ve yabancı hocalarla birlikte uygulamalı bir eğitim alıyorlar.
Öğrencilerin aynı zamanda okulun dışında da sektöre dair gelişmeleri takip ederek farkındalık kazanması sağlanıyor.
Nişantaşı Üniversitesi’nde tekstil ve moda eğitimi verilirken bunun bir kültür ve hayat tarzı olduğu bilincinden yola çıkılır. Belli bir entelektüel altyapı içindetarzı kişiselleştirecek ve yansıtacak tasarım öğretilir.
BU BİR İLANDIR