Nijerya Resmi Dili Nedir? Nijerya'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Nijerya Resmi Dili Nedir Nijeryada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 12:12

Nijerya resmi dili, İngilizcedir. Oradaki halkın büyük bir kısmı bu dil üzerinden birbirleriyle iletişim kurmaktadırlar. Her ne kadar çok fazla sayıda dili insanlar Nijerya’da biliyor olsalar da temel kapsamda İngilizce duruma hâkim olmaktadır. Resmi dil olması bakımından İngilizce öne çıkmaktadır. Nijerya’nın bazı kesimlerinde ise insanlar ağırlıklı olarak kendilerine özgü dilleri kullanmaya çalışmaktadırlar. Nijerya resmi dili nedir, Nijerya'da konuşulan diller nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Nijerya’da yerel halk genellikle kökenlerinden gelen dillerle konuşmaktadırlar. Resmi dilin İngilizce olduğu bu ülkede eğitim, ticari faaliyetler ve benzeri alanlara yakın olanlar daha çok İngilizceye yönelmektedirler. 

 Nijerya Resmi Dili Nedir? 

 Nijerya, çok sayıda dilin yer aldığı ve konumu bakımından önemli ülkeler arasındadır. Ticaretin etkin bir biçimde yapıldığı ülkede İngilizce resmi dil olarak kabul görmüştür.

  Ticari ilişkilerin en sağlıklı biçimde sağlanması bakımından ülkede İngilizceye birçok kesim önemli bir ölçüde ağırlık vermektedir. Bağımsızlığını 1960 yılında kazanan ülke bu süreçten sonra İngilizce tam yetkinlikle resmi dil olarak benimsemiştir.

  Nijerya'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Dil çeşitliliği konusunda Nijerya en iyi ülkeler arasında yer alıyor. İngilizcenin dışında kırsal kesimdeki yer halkın çoğu başka dilleri iletişimde kullandıkları görülüyor. Hausa, Yoruba ve İgbo dilleri, 500 civarı dil arasından öne çıkıyorlar.

Haberin Devamı

  Burada yer alan bazı dillerin, Fransızca ile harmanlandığı da görülebiliyor. İnsanlar bir yandan Fransızcanın izlerinin de mevcut olduğu dillerle de birbirleriyle irtibatlar kuruyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!