NASA’da çalışan Dr. Umut Yıldız öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

NASA’da çalışan Dr. Umut Yıldız öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 17:06

NASA’da görev yapan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, yedi farklı liseden yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı seminerde, gençlerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

NASA’da görev yapan 5 bin kişilik personel içindeki 4 Türk’ten biri olan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Türkiye’de öğrencilerle buluştu. Özyeğin Üniversitesi’nde bir seminer veren Dr. Umut Yıldız, NASA’nın Kaliforniya eyaletinde bulunan ve uzay çalışmalarını yürüten Jet Propulsion Laboratory (JPL) bünyesinde görev yapıyor ve aynı merkezin halen sürdürdüğü ‘Mars Projesi’nde veri bilimcisi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Üniversitenin Çekmeköy Kampusu’nda gerçekleşen seminerde ‘Yıldız Oluşumu, Büyük Veri ve Uzay Araştırma Robotları’ konulu bir sunum yapan Yıldız, bilime ilgi duyan öğrencilerin sorularını yanıtladı, tecrübelerini paylaştı. Seminere yedi farklı liseden yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Aynı zamanda Dr. Yıldız’ın sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı #nasayamektuplar projesinde yazdıkları mektuplarla öne çıkan üç liseli kız öğrenci, Mardin Nusaybin Anadolu Lisesi’nden Berfin Dağ, Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nden Çiğdem Uysal ve Konya Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nden Enisa Ecem Aksu da Özyeğin Üniversitesi’nin daveti ve desteği ile İstanbul’a gelerek semineri izledi.

Haberin Devamı

MERİH-1 TANITILDI

Seminer, Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Bilim Topluluğu ve ÖzÜ Rover Takımı’nın girişimiyle gerçekleşti. Uzay robotları konusunda araştırma yapmak ve konu ile ilgili yarışmalara katılmak üzere oluşturulan ÖzÜ Rover Takımı, Eylül ayında Polonya’da düzenlenen ‘European Rover Challenge’ yarışmasına Türkiye’den üniversite düzeyinde katılmaya hak kazanan ilk takım oldu. Bu yarışma için tasarladıkları Uzay Araştırma Robotu ile 34 takım arasında 17’nci olmayı başardılar. Seminer kapsamında, ÖzÜ Rover Takımı’nın tasarladığı ve Polonya’daki yarışmaya katılan Merih-1 isimli uzay araştırma robotunun da tanıtımı yapıldı. Rover Takım üyeleri, konuklardan gelen soruları yanıtlayıp bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!